Kreatív

7 kreatív játék gyerekeknek botokkal

A szép őszi időben nincs jobb móka, mint egy jó kirándulás, séta az erdőbe, parkba, esetleg egy kellemes utazás egy folyó-, vagy tópartra, netán tengerpartra. Akkor sem kell aggódnunk, hogy a gyerekek unatkozni fognak, ha nincs nálunk semmilyen játékszer, hiszen a természet megannyi lehetőséget kínál.

Fontos, hogy a gyerekek sok kézzelfogható tapasztalatot szerezzenek az őket körülvevő természetből, hogy megtapogassák, megfogják, megismerjék a természetes anyagokat, köveket, leveleket, kavicsokat, faágakat. 

A földön heverő botocskákkal pedig játszani is lehet, erre mutatunk 7 ötletet.

Az első lépésben tisztázni kell, hogy csak azokat a faágakat használhatja a gyerkőc, melyek már eleve a földön találhatók, sosem szabad a bokrokat, fák ágait letördelni, még egy jó játék kedvéért sem.

  1. A botokból készíthetünk mindenféle képet: házikót kerítéssel, kirakhatunk belőle virágokat, de készülhet akár térbeli építmény is.

  2. Ha olyan helyen vagyunk, ahol van egy kis homokos terület, akkor ez kiváló lehetőség arra, hogy rajzolgassunk. Ezt a nagyobb gyerekek is szeretik, velük akár szelfi-hátteret is készíthetünk, vagy üzenetet írhatunk a homokba.

  3. A különböző méretű ágacskákat nagyság szerint sorba rendezhetjük.

  4. Ha van egy hosszabb ág a környezetünkben és többen vagyunk, játszhatunk bot-elkapósat: a gyerekek és felnőttek körbe állnak, egy gyerek fogja maga előtt a botot, melynek a másik vége a földön van, majd kimond egy nevet, és elengedi a botot. Aki a nevét hallotta, annak el kell kapnia a botot, mielőtt az teljesen eldől.

  5. A botokkal a kisebbek szívesen báboznak, mesélnek, kitalálhatjuk a bot-család történetét.

  6. Ha nem zavartok másokat a fadarabokkal tudtok dobolni, ritmust ütni, és mellé közösen énekelni.

  7. A botokat lehet számolgatni, elosztani, és lehet segítségükkel fejtörőket készíteni.

Ez utóbbiak a kisiskolások kedvencei: a római számokat és az összeadást, kivonást kell ismerni hozzá, némelyikhez pedig csak logika szükséges. A bonyolultabb fejtörők pedig a nagyobbakat és még a felnőtteket is lázba hozzák.

Jó ötletet adtunk? Töltsd le az alábbi 5 fejtörőt és már kezdődhet is a játék.

 

Jó szórakozást!