Kreatív

Az idő érték, töltsük meg minőségi programokkal!

Az élet úgy jó, ha zajlik – tartja a mondás. A zajló élet mellett viszont sokszor nem jut elég idő, amit a családunkkal, gyermekeinkkel tölthetünk. A saját szabadidőnk is véges, a főzés, takarítás, ügyintézés, munka mellett már nem sok időnk marad egy nap. Gyermekeink is leterheltek az iskola végett, sok a tanulnivaló, azt a kevés szabadidejüket pedig csak tovább tizedelik az iskola utáni foglalkozások, a táncórák, a fociedzések.
Az idő érték, töltsük meg minőségi programokkal!

Így hát azt a keveset kell beosztanunk, ami maradt. Ezt a kis időt viszont fontos minél tartalmasabban eltölteni. Az idődet nem tudjuk beosztani, viszont abban tudunk segíteni néhány tippel, hogyan tölts minőségi időt gyermekeiddel. Nem kell bonyolult és költséges dolgokat szervezni, a lényeg, hogy mindenki számára örömteli legyen az együtt eltöltött néhány óra:

Fedezzetek fel!

Felfedezni bármit lehet. Nézzetek meg egy műemléket, sétáljatok a természetben, vagy egy közösségi parkban. Ami fontos, hogy értékes közös emlékeket szerezzetek. Vigyetek magatokkal labdát, szendvicset és tartsatok egy kis családi pikniket.

Legyetek aktívak!

Remek lehetőség a közös időtöltésre a sport! Ha az idő engedi, bringázzatok egyet a környéken, focizzatok a parkban, túrázzatok az erdőben, vagy strandoljatok egyet. Jó program lehet egy kalandpark, vagy állatkert meglátogatása is, ha van rá lehetőség.

Alkossatok!

Ha hideg, esős idő van, akkor sem kell csüggedni, sok lehetőség van házon belül is! A legjobb, ha szabadjára engeditek a kreativitásotokat és alkottok, legyen szó gyurmázásról, origamiról, vagy bármi kreatív tevékenységről. Ha jártatok már KidsOasis szálláshelyen, rengeteg ötletet meríthettek a gyermekanimációs programok kínálta kézműves foglalkozásokból is. Az alkotás nem csak szép emlékeket szül, de maradandó emléktárgy is készül a közösen eltöltött időről.

Egyetek!

Természetesen csak egészségeset és mértékkel! J A közös étkezések közben van alkalom beszélgetni a családdal, itt mindenki megoszthatja élményeit, tapasztalatait a többiekkel. Az ételt viszont el is kell készíteni! Ha közös programot szeretnénk a gyermekeinkkel, felejtsük el a pizzarendelést! A gyerekek nagyon élvezik a sütés-főzést, mindig jó buli, ha keverhetnek, szaggathatnak, tapicskolhatnak. A jutalom pedig a finom vacsora, amit ők maguk készítettek el.

A közös programok erősítik a családi kapcsolatokat, legyen szó nyaralásról, vagy egy esti társasjátékról. A minőségi, közös programok az élmények mellett feltöltenek energiával is, ami segít minket átlendülni a nehezebb napokon.