Kreatív

Csak papír és ceruza: 5 játék utazáshoz

Nincs több nyafogás az utazás alatt, és a vízicsibéket is ki tudjuk varázsolni a vízből az alábbi játékokkal, amelyekhez nem kell más, csak papír és ceruza. 

Fejlesztik a gyerekek memóriáját, szókincsüket, logikájukat, találékonyságukat, de ami a legfontosabb, hogy ezekkel a játékokkal gyorsabban és vidámabban telik majd az idő. Az alábbi játékok körülbelül 6 éves kortól javasoltak, de több közülük a felnőttek kedvence is.

Akasztófa

Első osztálytól, 2 személyes játék

Van, aki ezt a játékot nem ismeri? Igazi retro játék, és bár kicsit morbidnak tűnik, mégis nagyon szórakoztató.

Az akasztófa játékot papír és ceruza segítségével kettő vagy több játékos játszhatja. Az egyik játékos gondol egy szóra, és a másik játékos megpróbálja kitalálni a szót a szóban szereplő betűk kitalálásával.
Annyi vízszintes vonalat kell húzni, ahány betűből áll a szó. Ezután a játékos betűket mond, ha az szerepel a szóban, akkor a helyére kerül, ha nem, akkor kezdődik az akasztófa rajzolása az emberrel. A játék akkor ér véget, ha a játékos kitalálja a szót még azelőtt, mielőtt készen le van rajzolva az akasztófa, vagy az akasztófa és az ember lerajzolásra kerül.

 

Területfoglaló

Ovis kortól (5 évtől), 2 személyes

Ez a területfoglaló játék jó szórakozás, igazi stratégiai játék. 

Két különböző színű ceruza szükséges hozzá. 

A játékosok felváltva rajzolnak egy függőleges és egy vízszintes vonalat a letölthető táblára, két, egymás melletti pont köthető össze. A cél a minél nagyobb terület bekerítése.

Csak a saját színnel bekerített terület számít. Az nyer, akinek nagyobb területet sikerül elfoglalnia.

letölthető verzió

 

Szókereső

Iskolás kortól, önállóan játszható

A betű és számsorban meg kell találni a kiemelt szavakat, számokat. 

letölthető verzió

 

Amőba

Ovis kortól (5 évtől), 2 személyes

A játékot négyzetrácsos papíron kell játszani. A játékosok felváltva tesznek X és O jeleket a négyzetekbe, tetszőleges helyre. Az nyer, akinek 5 db jele kigyűlik egymás mellett függőlegesen, vízszintesen, vagy átlósan.

 

Dobd ki a virágot

Ovis kortól (5 évtől), 2 személyes

Ehhez a játékhoz dobókockára is szükség van.

A szabály egyszerű, aszerint, hogy ki mit dob, a virág különböző részeit kell lerajzolnia. Az nyer, akinek először lesz készen a virága.

TIPP: Zárjuk kisebb, átlátszó műanyag dobozba a kockát, melyben a dobókocka el is tud fordulni, így nem kell majd keresgélni az utazás alatt, vagy a strandon.

letölthető verzió