Kreatív

Két villámgyors adventi kalendárium ötlet

Tudom, hogy nagy a kísértés, hogy kész adventi naptárat vegyetek, mert mostanra már minden bolt rájött arra, hogy ez kelendő portéka és szebbnél szebbeket kínálnak megvételre. Lehet, hogy elcsábulnál te is de hidd el sajnálni fogod, hogy nem te készítetted. Még van idő! Íme két last minute adventi naptár.
Két villámgyors adventi kalendárium ötlet

Cukorka füzér

Ehhez 24 toalettpapír gurigára van szükséged. Ha reménytelen december 1-ig ennyit összeszedned, kérd meg a barátokat, ismerősöket, hogy ne dobják ki hanem adják neked. Először biztosan nem értik majd úgyhogy avasd be őket a tervedbe!

Anyagszükséglet:

  • 24 tp guriga
  • tetszőleges színű krepp papír
  • ajándékkötöző zsineg
  • fenyő girland

 

Nagyon egyszerű és látványos ez az adventi naptár, így ebbe kezdők is bátran belevághatnak. A gurigákat tetszőleges színű, kicsit hosszabb méretű krepp papírba tekerjük és szalaggal megkötjük az egyik végét. Itt érkezik el annak az ideje, hogy elrejtsük benne a kis meglepetést, majd a másik szárat is beköthetjük. Ha elkészült a 24 cukorka alakú guriga, egy girlandra kössük fel őket, számozzuk meg mindegyiket és találjunk neki egy klassz helyet neki, ahol jól mutatnak a lógó cukorkák.

 

Papírzacskós adventi naptár

Anyagszükséglet:

  • 24 db nem átlátszó fehér vagy barna papírtasak
  • 24 db mini tortacsipke vagy öntapadós dekormasni

 

Ez is egyszerű,  de nagyon elegáns. A papírzacskókat először díszítsük fel! Ragasszuk fel rá a tortacsipkét vagy a masnit. Ekkor kell ráírni a számokat is, hiszen tele tasakkal ezt már nehezen tehetnénk meg. Csak ezután tegyük bele az ajándékokat, hajtsuk be a zacskó nyílását és arany festékkel vagy dekorszalaggal díszített, esetleg kész számozott facsipeszekkel lógassuk fel egy fenyő girlandra vagy madzagra.