Kreatív

Lányos húsvéti dekoráció

Attól, hogy idén nem jönnek a locsolók, még ünnepi díszbe öltöztethetitek a lakást. Tojásfestés helyett pedig mutatunk egy alternatívát hogyan készíts szoknyás kislányt. Ehhez tojásokat kell kifújni. Lehet, hogy behorpad a homlokotok mire végeztek eggyel. Én hústűvel szoktam egy megfelelő méretű lyukat fúrni az aljára és a tetejére és úgy fújom ki belőle a tartalmát. Nem könnyű. Időnként beleszédülök, úgyhogy, ha te is szeretnél ilyen húsvéti dekorációt, már most elkezdheted gyűjteni a kifújt tojásokat, hogy ne egyszerre kelljen.

  • Papírgurigából készül az alja, amit be kell kenni ragasztóval majd bevonni valami szép színes papírral. 
  • Erre jöhet a szoknya, amihez egy megfelelő vastagságúra vágott papaírcsíkot kell bevagdosni, hogy rakott szoknyának nézzen ki és a felső felét ráragasztani a gurigára. A ruhát persze ki is lehet díszíteni, de szerintem jobb móka, ha a frizurákra fektetjük a nagyobb hangsúlyt.
  • Ehhez a sárga, barna (vagy fekete) fonalat tetszés szerint tekerd, hajtogasd vágd és ragasztópisztollyal rögzítsed a tojásfej búbjára.
  • Alkoholos filccel rajzolj szemet, szájat és papírból vágj kezet, amit ragasszál fel a henger két oldalára!  A hajba masni is tehető.

Ugye édesek?