Kreatív

Lapraszerelt babaház (nemcsak ) utazóknak

A gyerekek sokszor a családi pihenésre is szívesen visznek saját játékokat.  Persze nem vihetjük magunkkal az egész játékszobát, helyette célszerű egy-két utazós verziót bepakolni a bőröndünkbe, amelyeket akár mi magunk is elkészíthetünk.

kreatív ötlet utazáshoz

Ezt a babaházat meghajtogatni mindössze 10 perc, de a gyerkőcök akár órákig is eljátszanak vele. Ami még szuper ebben a papír babaházban, hogy használaton kívül elég összehajtani, alig foglal helyet, és ugye ez nem hátrány egy utazáskor. Még néhány kis figura, és indulhat a szerepjáték, ami lekötheti a gyerkőcöt a hosszú út során, vagy egy esős napon.

A legnagyobb örömet a gyerekeknek nem feltétlenül a boltban vásárolt dolgok okozzák, néha egy- egy szeretettel készült játék sokkal nagyobb boldogságot okoz nekik, különösen, ha ők is részt vehetnek a készítésében.

Amire szükséged lesz:

  • 4 db A4-es nyomtatópapír
  • ragasztó, olló
  • filctollak, ceruzák
  1. Vágj ki egy négyzetet a rajzlapból.

2. Hajtsd félbe, majd hajtsd meg mindkét átlóját. Ismételd meg mind a 4 lappal.

 

3. Vágd be a papírlapot a negyedéig,

4. Ragasztózd be az egyik kis négyzetet, és a mellette lévőt ráfordítva ragaszd össze őket.

5. Végezd el mind a néggyel.

6. Ezeket a háromoldalú egységeket ragaszd össze, egy pár kivételével.

 

7. Lehet a falakat dekorálni, a babaszoba belső kialakítását teljesen a gyerkőc ízlése szerint alakíthatjátok ki: lehet rajzolni, színezni. Az előbbi hajtogatás ismeretében érdemes a rajzolást még a 4. pont előtt elvégezni.

Ha laposra szeretnénk hajtani, elég a padló részeket a képen látható módon behajtani, és négyzetesen összefogni az oldalfalakat. Egy gémkapoccsal rögzíthetjük, és már szállítható is.

Indulhat a játék!

Kisfiúknak készülhet Minecraft stílusban, de akár szerelő műhelyt, autómosót, garázst is kialakíthatunk a papírtérben, néhány autóval kiegészítve.

 

Szeretnél még több kreatív ötletet? Kattints!