Kreatív

Meddig tart még a tél?

A ki-kibújó napfény már a tavasz ígéretével kecsegtet, egyre több szabadtéri programban gondolkodhatunk! Viszont ilyenkor a legrafináltabb is az időjárás – hirtelen esők, és az akaratosan visszaköszönő mínuszok kiszámíthatatlanná teszik a tervezést.
Jó, ha van a tarsolyunkban néhány rossz időre alkalmas, benti mentőötlet.
Meddig tart még a tél?

Sajnos nem vagyok egy társasjáték rajongó, de tudom, hogy a kínálat rendkívül gazdag, érdemes beszerezni a család ízlésének leginkább megfelelő darabokat! Beszélgetni a gyerekeimmel viszont nagyon szeretek! Felfedeztem egy játékot, ami ötvözi a “lelkizést” és a táblán lépegetést . Érzelmi intelligencia és önismeret-fejlesztő, kifejezetten kapcsolatépítő – még a testvérviszályok elsimításában is hasznos “találmány”! Emellett csodálatos terepe annak, hogy rácsodálkozhassunk egymás különlegességére, érzéseink, reakcióink egyediségére. Az érzelmek birodalma nevezetű játék az egész család kedvence, a szürke, télies napokon gyakran elővesszük.

Amikor reggel felébredve deres a kinti táj, és az orrunkat sincs kedvünk kidugni, sürgősen kell valami izgalom, ami feldobja a hangulatot! Ilyen esetekre tartogatom a saját gyerekkori képregény készletemet. Góliát, Bobo, Garfield és a többiek – órákra elvarázsolnak kicsit és nagyot. Mivel egy-egy ilyen képregényolvasós nap után újra a szekrény mélye őrzi gondosan ezeket a kincseket – így megunhatatlanok is!

A mozgás huzamosabb hiánya ezekben a ránk törő, tavaszrabló hideg napokban bizony nem tesz jót a gyerekeknek – akik jobb híján a szülők idegein kezdenek el tornázni. Nálunk bevált a focilabda méretű, de szivacs puhaságú, bent használatos labda, amivel a lakás biztonságos szakaszán meccsezni lehet. Hasznos eszköz lehet még a bordásfal, hullahopp karika, esetleg a földre lepakolt ágymatrac, ami bukfencezésre, kézen állásra, cigánykerekezésre is alkalmas!

Az otthoni mesenézés egy rossz időt megkoronázó program – kifejezetten akkor, hogyha ez nem mindennapi kiváltsága a gyerekeknek. Egy igényes rajzfilm elé az egész család lekuporodhat a kanapéra, popcornnal, meleg teával bevackolva magunkat egymás mellé. A másik nagy előnye, hogy az élményt aztán el lehet játszani – nálunk rendszeres a nagy beöltözés és a sztori újrajátszása hosszú órákon át!

A szerepjátékokhoz szorosan kapcsolódó kaland a bunkerépítés. Ez szabadtéren igazán vadregényes művelet, de bent a párnák, takarók, lepedők egymásra halmozása is éppolyan izgalmakat rejt magában.

Hogyha pedig már mindent kipróbáltunk, amit a lakásban töltött szabadidő tartogathat, és mindannyian kikívánkozunk a jó levegőre - bízzunk benne, hogy a valódi, testet-lelket melengető tavasz mosolyog már be az ablakon!