Kreatív

Papírsárkány piciknek

A kis óvodások is szeretnek papírsárkányt eregetni a tavaszi szélben! Mutatunk egy könnyen elkészítheti aprócska kézbe való papírsárkányt a legkisebbek örömére!

1. Szükséged lesz egy papírtasakra (kiváló hozzá egy borostasak levágott alja), egy hurkapálcára, zsinegre vagy raffiára, szalagokra, színes papírra, matricára vagy filctollra. 

 

2. Távolítsd el a tasak fülét (ha van) és díszítsd kedved szerint! Lehet rajzolni, festeni, ragasztani, ahogyan szeretnéd.

 

3. Fúrj négy lyukat a tasak szájához és fűzz bele 4 egyforma hosszúságú zsineget. Csomózd meg a végét, hogy ne férjen át a lyukon. Fogd össze a négy zsinget és köss csomót rájuk. Egy hosszabb zsineget köss a csomóra, a végére erősíts egy darab hurkapálcát: itt lehet majd belekapaszkodni a sárkányba.

 

4. A szalagok végére köss csomót és fúrj egy lyukat a tasak aljára. Fűzd át egyenként a szalagokat, hogy azok kifele lógjanak, a csomó pedig a tasak belsejében legyen - kész is a sárkány farka! (Kisebbek ragaszthatnak kívülről krepp papír csíkokat a tasakra, az egyszerűbb megoldás.)

 

5. Kész is az apró kezekbe való papírsárkány! Erősebb szélben érdemes kipróbálni, vagy oszlop, kerítés tetejére kötözni, hogy belekaphasson a szél!