Kreatív

Utazást karácsonyra, miért is ne!

A karácsonyi ajándékozás mindamellett, hogy egy nagyon kellemes elfoglaltság, sok esetben igazi rémálommá válhat. Főleg akkor, amikor tanácstalanul tipródunk egy-egy kirakat előtt, hogy mégis mit vegyünk a szeretteinknek. A sál-sapka-kesztyű vagy a telefon-tablet és egyéb kütyük annyira általánosak vagy lehet, hogy unalmasak is, hogy sokan már rettegünk a gondolattól is, hogy ajándékot vásároljunk.

Utazást karácsonyra, miért is ne!

Jó, de akkor mégis mit? 

Én magam emlékszem, nem is egyszer döntöttem úgy, hogy valami kikapcsolódást, élményt ajándékozom anyuéknak vagy a páromnak. Mindannyiszor be is jött, igazi örömmámor övezte a döntésemet, amit legelőször azt hiszem, teljesen kényszeredetten hoztam meg. 

Azóta is lelkes híve vagyok az efféle ajándékoknak, hiszen ha tényleg nem tudok mit kitalálni - pláne olyanoknak, akiknek mindenük megvan -, akkor általában keresek valami jóféle utazási ajánlatot és azzal lepem meg a családot. Ahelyett, hogy mondjuk valami újabb csetreszt vennék a konyhájukba vagy a vitrinjükbe. 

Ezt már csak azért is tartom jó ötletnek, mert szerintem mindenki ismer olyanokat a környezetében, akik rendszeresen azt mondják, hogy idén se voltak sehol, mert egyszerűen még csak arra se volt idejük, hogy egy kicsit körbenézzenek a kínálatot illetően, nem hogy elutazzanak. 

Vegyük elejét a problémának! 

Bizony, nekem is vannak hasonlóan élő és gondolkodó szeretteim, így egy ilyen döntéssel azonban egyrészt megkönnyítem a dolgukat, másrészt ha úgy tetszik, rákényszerítem őket arra, hogy egy kicsit vonuljanak már el a városból, kapcsolódjanak ki, érezzék jól magukat.

Egyszer én is, illetve mi is kaptunk - nászajándékba - egy meglepetés rapidnyaralást, így első kézből mondhatom, hogy van létjogosultsága az ilyen ajándéknak is. Sőt, néha olyannyira, betalálhatunk, hogy akár hetekre/hónapokra is jókedvre deríthetjük a megajándékozott szeretteinket. 

Persze, akkor sem kell csüggedni, ha mondjuk egy családot szeretnénk ilyen formában meglepni, őket ugyanis akár egy szállás voucherrel is megajándékozhatunk, így ők maguk dönthetik el, hogy mikor szeretnének vagy tudnak elutazni, függően az ügyes-bajos teendőktől, a gyerekektől, a programoktól. 

Szóval, ha kicsit is tanácstalanok vagytok, de úgy gondoljátok, egy ilyen meglepetés megoldás lehet az ajándékozási mizériára, akkor ne habozzatok!