Skip to main content

Tudástár

Játszóélmények kialakítása - Hogyan válasszunk kivitelezőt?

Előző cikkünkben arról írtunk, hogyan induljunk el a családbaráttá válás útján. Összeállítottuk a koncepció tervünket. Következő lépés a költségvetésünk és az épületünk áttekintése, miből és hol lehetne az elképzeléseinket megvalósítani. Van-e esetleg az adott régióban olyan pályázat, ami támogatja a szolgáltatás bővítést? Mekkora összeg áll rendelkezésemre? Van olyan terem, ahol az elképzeléseket meg tudjuk valósítani?A fenti kérdésekre adott válaszok birtokában kereshetünk fel olyan cégeket, akikkel el tudjuk képzelni az együttműködést.
Játszóélmények kialakítása - Hogyan válasszunk kivitelezőt?

 

Mire kell figyelni a cég kiválasztása során?

Talán a legfontosabb megbizonyosodni afelől, hogy az adott cég az előírt szabványok szerint gyártja és telepíti a játszóeszközöket. Magyarországon a 78/2003. (XI. 27.) számú a játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló GKM rendelet szabályozza a játszótéri (kültéri és beltéri) eszközök forgalomba hozatalának és használatának szabályait. Minden olyan játszótéri eszközre kiterjed, amelyet nem saját otthonunkban, saját célra használunk. Elsősorban a biztonságosság biztosítása miatt fontos, hogy az MSZ EN 1176:2008-as szabvány minden pontját betartsuk. Másrészt azonban 2014 óta a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrizheti a beltéri és kültéri játszótereket.

Üzemeltetőként továbbá érdekünk olyan céget megbízni, amelynek termékei magas minőséget képviselnek. Nagyon sok befektetett energiától és extra költségtől kíméljük meg magunkat, ha olyan eszközöket vásárolunk, amelyek nem mennek tönkre pár hónap használat után.

Legalább olyan fontos megnézni, hogy az adott cég mióta tevékenykedik ezen a piacon. Bizalom romboló, ha a cég tulajdonosa 5 éven belül már a harmadik céget hozta létre - a korábbiak megszűnte mellett. Nehéz a garanciális igényeket egy megszűnt céggel szemben érvényesíteni.

Végül át kell gondolni, hogy a cég képes-e az elképzeléseinket megvalósítani. Vannak-e hasonló referenciái? Egyedi ötletei? És az általa épített játszótér mennyiben felel meg a korábban vázolt terveknek.

Ha személyesen megtekintünk egy-egy korábban elkészült játszószobát, bekérjük annak a tervezési fázisban elkészült design terveit, esetleg beszélünk a hely tulajdonosával, akkor kis energia befektetéssel megóvhatjuk magunkat egy későbbi csalódástól.

Ha meg van a bizalom, a tapasztalat, gördülékeny az együttműködés, akkor elkezdhetjük az elképzeléseinket papírra vetni, azaz felkérhetjük a kiválasztott céget a tervezési folyamat elindítására. De erről majd a következő cikkünkben...

Partnereink