Skip to main content

Malomkert Panzió KidsOasis szélforgó a családbarát mínőség jele KidsOasis szélforgó a családbarát mínőség jele KidsOasis szélforgó a családbarát mínőség jele

2634 Nagybörzsöny, Hunyadi tér 18

Jelleg:
Hegyvidéki
Tájegység:
Dunakanyar
Típus:
Panzió
El szeretnéd hagyni a nagyvárosi zajt és nyüzsgést? A Börzsöny hegység festői szépségű zsákfalujában, Nagybörzsönyben található MALOMKERT panzióban családi légkörben lazíthatsz.A szálláshelyekből, étteremből, rendezvényközpontból álló épületegyüttes a falu főterén, a látnivalókhoz ( Vizimalom, középkori Szent István templom, Bányásztemplom, pincesor ) és a kirándulóhelyekhez ( erdei kisvasút, túraútvonalak, állatsimogató)egyaránt közel helyezkedik el. A panzió 2012-ben épült.


A panzió az étteremtől és a rendezvényteremtől külön álló építmény, ezzel is biztosítva az itt megszállók nyugodt pihenését.

A panzióban 28 db kétágyas erkélyes szoba, 2 db 4 fős, erkélyes családi apartman (ezek közül 3 db akadálymentesített), valamint a tetőtérben 8 db két hálószobás, teakonyhás családi apartman található.

A szintek között lift könnyíti meg a közlekedést. Minden szobához tartozik fürdőszoba, telefon, LCD tv, minibár, WiFi csak a közösségi helyiségekben érhető el. A szobákat 14 órától lehet elfoglalni és 11 óráig kell elhagyni.
Kisgyermekesek részére gyermekbarát szobákat, családi apartmanokat tudunk biztosítani, melyek többek közt konnektorvédőkkel, babaággyal, babaágyneművel, pelenkázóval, ülőke szűkítővel, fürdető káddal felszereltek.Szoba típusok:

Standard kétágyas szoba:
Felszereltség: zuhanyzós fürdőszoba, minibár, telefon, LCD tv, erkély

4 fős családi apartman:
Felszereltség: fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, teakonyha, telefon, LCD tv, erkély

4 fős, két hálószobás, tetőtéri családi apartman:
Felszereltség: két hálószoba (egyik franciágyas, másik két különálló ágy), teakonyha hűtőszekrénnyel, mikróval felszerelve, fürdőszoba zuhanyzóval, LCD tv

3 fős akadálymentesített apartman:
Felszereltség: zuhanyzós fürdőszoba vészjelzővel, teakonyha, telefon, LCD tv, erkély

2 fős akadálymentesített szoba:
Felszereltség: zuhanyzós fürdőszoba vészjelzővel, minibár, telefon, LCD tv, erkély

A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Szobafelszereltség

TV
Telefon
Minibár
Távolság Budapesttől: 90 km
GPS koordináták: 47.936343,18.830539
Megközelítés: Vácot elhagyva a 2-es útról ágazik le a 12-es számú főút, mely végig halad a Duna kanyarulatai mentén egészen Szobig, érintve Verőcét, Kismarost, Nagymarost, Zebegényt. A 12-es főút Szob után véget ér, illetve két útra ágazik: az egyik a Márianosztra-Kóspallag leágazó, a másik műútról az Ipoly-parti
Ingyenes parkolóhelyek:
Saját parkoló, nem őrzött: 40 db

Vendéglátás


Az étterem hangulata, bútorzata, családias és hagyományőrző, de egyben a mai kornak megfelelő stílusú. Tavasszal és nyáron a terasz is üzemel kinti felszolgálással. A panzió étlapján megtalálhatóak a hagyományos magyar ételek, a környék és a felvidék tájjellegű fogásaival színesítve.
Külön figyelmet fordítanak vegetáriánus és a különböző étel érzékenységben szenvedő vendégekre is.
Jó időben a kinti grillen, szabadtűzön készült ételekkel kedveskednek a fáradt vándoroknak, télen a benti látvány kemence mellett nem csak melegedhetnek, de ki is próbálhatják a benne készült gasztronómiai csodákat a vendégek.

Az étteremhez tartozó galéria részen kávé- és tea különlegességeket próbálhattok ki hangulatos, nyugtató zene mellett.

Az étteremben nagy családi körasztalok, gyermekmenü, gyermekétkészletek, játszósarok várják a családokat.

Reggeli típusa: Büféreggeli

MALOMKERT ÉTTEREM: 66 fő


A településen minden kerékvetőnek, ajtófélfának, kilincsnek egyedi, izgalmas története van.
Csodáljátok meg a templomokat, a tájházat és a vízimalmot, robogjatok egy kört az erdei kisvasúttal vagy másszátok meg a Csóványost és pillantsatok le a kilátóról, garantáltan nem fogtok csalódni!

Bányász templom: A tájházzal szemben, meredek lépcső végén, hatalmas hársfa koronája alatt áll a kelet-nyugati tájolású Bányásztemplom. Az 1960-as évek derekán – Sedlmayrné Beck Zsuzsa tervei szerint – helyreállított templom építése a XIII. század közepére vezethető vissza. Ez időben egy kisebb hajóból és egyenes záródású szentélyből állt; a jelenlegi hajó jelentős szakaszai, a diadalív alsó része és talán a szentély északi oldala e korból való.


Nagybörzsönyi kisvasút:
A Nagybörzsönyi Kisvasút egy különleges vonalvezetésű hegyivasút, Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Jelenleg 8 km hosszan kanyarog Nagybörzsönytől-Nagyirtásig, ám a folyamatban lévő fejlesztések elkészültével a Duna-parti Szobról indulva egyben a legnagyobb szintkülönbséget legyőző hazai vasútvonal is lesz.
Pincesor: A faluba érve emeletes-földszintes pince–présház együttes fogadja a látogatót. A falu első épületei tulajdonképpen nem szakadnak el a lakóházaktól, a valamikori tulajdonosok nem kimentek a pincéikhez, hanem átmentek zöldségért, borért.

Szent István Templom: Az egyetlen országúton Nagybörzsönybe érkezve a falu nyugati szélén a Szent István király tiszteletére szentelt templom tűnik a szemünk elé. Valószínűleg a magyar őslakók építették a XIII. század első felében. A német telepesek legfeljebb pár évtizeddel később emelték a mai Bányásztemplom elődjét.


Tájház:
A Bányásztemplom közelében találjuk a tájházat. Az alápincézett, eredetileg három helyiségből álló, feltehetően XVI-XVII. századi épület egyesek szerint eredetileg a bányagazda, mások szerint az egykori iskolamesterek háza volt.Vizimalom: A főtértől két perces sétára található az evangélikus templom szomszédságában az Antal-féle műemlék vízimalom. Az 1570. évi török összeírásban Börzsönyben két malmot írtak össze a mohamedán adószedők. Forrásaink szerint az 1700-as években több molnárcsalád is élt a településen.
A helység belterületét ábrázoló 1783. évi térkép a Börzsöny-patak mentén összesen négy malmot ábrázol. A 20. század első felében szintén négy malom őrölt az akkor kétezer fős községben..Családdal Nagybörzsönyben című írásunkat itt tekintheted meg.

Bababarát szolgáltatások, eszközök


Kisgyermekesek részére gyermekbarát szobákat illetve családi apartmanokat tud biztosítani a panzió, melyek többek közt konnektorvédőkkel, babaággyal, babaágyneművel, pelenkázóval, ülőke szűkítővel, fürdető káddal felszereltek.


Az étteremben etetőszék, ülésmagasító áll a gyermekek rendelkezésére. Ezen kívül színes étkészletek, poharak, partedlik várják a legkisebbeket. A panzió személyzete tisztában van vele, hogy a gyerekekkel nem egyszerű az étkezés, ezért az éttermen belül egy kis játszósarkot alakítottak ki a kis vendégek számára.A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Szobák

Rácsos babaágy
Gyermekágynemű
Pelenkázó
Etetőszék szobába kérhető
Gyermekbiztonsági eszközök, konnektor vakdugó a szobában

Fürdőszoba

Fürdetőkád
Bili
WC ülőke, szűkítő
Fellépő a fürdőszobában

Szolgáltatások

Közös helységekhez kapcsolódóan pelenkázó, szoptatási lehetőség
Játszótér a szálláshelyen
Saját kert

Ellátás, étterem

Etetőszék, ülésmagasító az étteremben
Színes gyermekétkészletek, poharak, partedlik
Mikrohullámú sütő bébiétel melegítésére közöstérben állandóan rendelkezésre áll
Cumisüveg melegítő
Vízforraló
Játéklehetőség az étteremben (vagy gyermekjátékok)

Gyerekbarát szolgáltatások, eszközök


A gyermekeknek kint és bent is van lehetőségük a játékra, kikapcsolódásra.
Kint játszótér, ping - pong asztal, kültéri játékszerek: tollas, labdák állanak rendelkezésre számukra.

Bent csocsó, játéksarok, és társasjátékok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A közelben levő állatsimogató és az erdei vasút is sok érdekességet és jó kikapcsolódási lehetőséget kínál mindenki számára.
A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Szobák

Gyermekágy, pótágy
Gyermekágynemű
Gyermekbiztonsági eszközök, konnektor vakdugó a szobában
Etetőszék szobába kérhető

Fürdőszoba

Bili
WC ülőke, szűkítő
Fellépő a fürdőszobában

Játszótér a szálláshelyen
Kerékpár és műanyag kismotor kölcsönzés
Játszószoba gyermekeknek felügyelet nélkül
Kerékpárülés
Íjászat

Ellátás, étterem

Etetőszék, ülésmagasító az étteremben
Színes gyermekétkészletek, poharak
Gyermekmenü
Gyermek törzsasztal az étteremben
Játéklehetőség az étteremben (vagy gyermekjátékok)

Szülők és család

A környék kiváló természeti adottságokkal rendelkezik! A közelben levő állatsimogató és az erdei vasút is sok érdekességet és jó kikapcsolódási lehetőséget kínál a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

Pusztabusz nagy lovakkal:

1 órás falukör mely a falu széli földutat is magába foglalja innen szép a kilátás az egész falura!
Erdei lovaskocsikázás a Katalin-forráshoz.Pusztabusszal az állatparkba:

A lovaskocsi a panziótól az állatparkba viszi a vendégeket, itt vezetett állatparki látogatás majd lovaskocsival vissza a panzióba!

min. létszám 10 fő, max. létszám 17 fő
időtartam kb. 40 perc
ár: 800 forint/főPónifogat gyerekeknek és családoknak!

Póni hintóval vagy Póni pusztabusszal a faluban.


Póni pusztabusszal az állatparkba:

min. létszám 6fő, max. létszám 11fő
ár: 800 forint/fő


A lovaskocsi a panziótol az állatparkba viszi a vendégeket itt vezetett állatpark látogatás majd lovaskocsival vissza a panzióba!

A pónifogat csak 1 órás erdei útra megy és csak a hintóval vehető ez igénybe,melynek ára 6000 forint/óra/hintó.

Szervezett, térítés ellenében igénybe vehető programok:

 • Börzsönyi gyalogtúra és csapatépítési programok a Börzsönyi Hiúzokkal
 • (GPS kincskeresés, Kaland túra…)
 • Dunai vízi túrák a Dunakanyartúra egyesület szervezésében
 • Börzsönyi terep bicikli túra
 • Hagyományőrző íjászat
 • Hagyományőrző kovácsolás, jurta állítás, trófea bemutató
 • Fafaragás
 • Bőrdíszműves
 • Kézműves programok (nemezelés, batikolás, fűzfasip…)
 • Nagybörzsönyi disznótoros
 • Középkori lovagi bemutató


A programok árai létszám függőek, ezért ígény esetén kérd a panzió egyedi árajánlatát.

A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Szobák

Szálláshely által szervezett családi programok
Kerékpár kölcsönzés
Internet a közösségi terekben
Háziállat bevihető

Sport programok

Kirándulás:

Fedezzétek fel a családdal Nagybörzsöny nevezetességeit.

Kerékpározás:

Lehetőség van kerékpárkölcsönzésre, ha nincs lehetőség a sajátot magatokkal hozni.
ár: 300,- Ft/óra, vagy 1800,- Ft/nap

Túrázás:

Kisebb - nagyobb túraútvonalakat bejárhattok.

Salgóvár

Gyönyörű kilátása miatt a Vár-bér, igen kedvelt kirándulóhely, 715 m magasan fekszik. Az egykori várból néhány falmaradvány maradt ránk. A vár építtetőjét nem ismerjük, valószínűleg a XIII. század második felében épült. Az első biztos adat 1372-ből származik, ekkor még királyi vár, de 1386-ban a Lévai Cseh család egyik ősének birtoka. Hamarosan Szécsényi Kónya fia Simon lett a birtokos, majd ennek fia Salgói Miklós, ami hamis pénzverés miatt elvesztette birtokait és a Salgó várat is lerombolták. A vár többé nem épült fel. Távolság: 8-8,5 km.

Nagybörzsöny – Nagyirtáspuszta – Kisirtás – Nagybörzsöny

A túrát ajánljuk családoknak, csoportoknak egyaránt, osztályoknak: szép patakvölgy, ideális kisvonatozással egybe kötni.

Kondícionáló terem

Az edzőtermi mozgás kedvelőire is gondoltak. Konditermünkben szobabicikli, futópad, hasizom erősítő, fekve nyomópad található.
A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Cso-csó
Asztalitenisz
Túraútvonalak a közelben
Kondícionáló terem

Wellness programok

Szaunavilág


A panzióban finn- és infraszauna található, melyek külön díjazás fejében vehetőek igénybe. A 3 vagy több éjszakát eltöltő vendégeknek a szauna használata díjmentes.

finn szauna, infra szauna: 1500,- Ft/óra
A ikonnal jelölt szolgáltatásokat tartalmazza ajánlatunk. A ikonnal jelölt szolgáltatások külön díj ellenében vehetők igénybe.

Szauna világ

Infraszauna
Finnszauna

Szolgáltatások

Kondícionáló terem

A szálláshely első három legkedvezőbb ajánlata

A szálláshely további ajánlatai