Aktuális

Sport és csillogás: a legjobb korcsolyapályák

A téli szünetben élvezzétek ki a jéghideg csillogást a legjobb budapesti és vidéki korcsolyapályák jegén! Ennek a csodás téli sportnak a fizikai hatásai is felbecsülhetetlenek, de a lelkünk számára is garantált a feltöltődés.

A korcsolyázás az egyik legjobb, és legegyszerűbben hozzáférhető téli sport. Nem kell hozzá elutazni a magashegységekbe, az ország legtöbb pontjáról viszonylag könnyen elérhető egy-egy jégpálya. Nincs szükség speciális felszerelésre sem, csak meleg ruha, sál, sapka, kesztyű kötelező. Akinek nincs korcsolyája, az a legtöbb pályán viszonylag olcsón kölcsönözheti a sportszert, sőt, akár korcsolyaoktatásban is részt vehet. A korcsolyázás az egész testet átmozgatja, fejleszti a mozgáskoordinációt, a szabad levegőn, a hidegben végzett mozgás pedig erősíti az immunrendszert, növeli a tüdőkapacitást, oldja a stresszt, és persze a testsúly szabályozásában is segít. Valójában azonban a korcsolyázást ritkán érezzük edzésnek: sokkal inkább egy remek családi program, vagy akár buli, különösen, ha a zene is szól a pályán. Lássuk, hol húzhatunk korit a lábunkra!

 

Budapest: jégpályák minden mennyiségben

A fővárosban szinte valamennyi kerületben várja egy-egy korcsolyapálya a sportolni vágyókat. A kerületi lakosok sokukat ingyen használhatják, de akadnak teljesen ingyenes jégpályák is, ahol csak a korcsolyabérlésért, és természetesen a forró italokért kell fizetni. A nagy klasszikus a Városligeti Műjégpálya, amelyet legalább egy szezonban egyszer fel kell keresni. Semmihez nem hasonlítható hangulatú élmény ugyanis a kivilágított Vajdahunyad-vár lábánál korcsolyázni. Ám ez a csodás hely erős kihívókat kapott az utóbbi időben. A legutóbbi évek sztárja a csepeli Jégpark, ahol két jégpályát köt össze egy kivilágított jégfolyosó. Hasonló, jégfolyosós pálya nyílt a Városháza Parkban, és a Budapest Park téli mesevilágában is. Kisebb ingyenes pályák várják a közönséget az óbudai Főtéren és Újpesten is.

KidsOasis szálláshely a közelben: Aquaworld Resort, Budapest

 

Jégpályák a Balatonon

Ha elég hideg van, a Balaton maga is képes jégpályává változni, ám amíg nem biztonságos a jég, addig senki se kacérkodjon a jégre lépéssel. Már csak azért sem, mert a biztonságos korcsolyázásra ott vannak a balatoni településeken is egyre-másra nyíló jégpályák, ahol nem kell attól félnünk, hogy megreped a jég a korcsolyánk éle alatt. Siófokon a hajóállomásnál várják a sportolókat a jégfolyosók és az ünnepi fények. Balatonfüreden egyedülálló korcsolyapálya-rendszer nyílik, ahol a jégpályák mellett szintén kivilágított jégfolyosók gondoskodnak arról, hogy ne unjuk meg túl hamar a körözést. A Zákonyi utcai jégpályát folyosó köti majd össze a Tagore sétányon és a Vitorlás téren felállított korcsolyapályával, és természetesen itt is lehet majd korcsolyát, illetve a kezdőknek korcsolyázást segítő eszközöket bérelni.

KidsOasis szálláshely a közelben: Hotel Azúr, Siófok

 

Irány a Dunakanyar!

A festői Dunakanyar is számos csodás panorámájú jégpályával kényezteti az aktív pihenést kedvelőket. A leányfalui Termálfürdő területén jégre szállhatunk, hogy utána a termálvizes medencékben melegítsük át magunkat. Esztergomban a Széchenyi tár adventi vásárában szállhatunk jégre, majd korcsolyázás után egy klasszikus vásári punccsal, forralt borral, teával melegedhetünk fel. A várostól nem messze, Táton viszont fedett, sátoros jégpályán korcsolyázhatunk, így az kedvezőtlen időjárás sem jelenthet akadályt. Visegrádon a Gokart- és Élményparkban található a városi jégpálya.

KidsOasis szálláshelyek a közelben: Portobello Wellness & Yacht Hotel, Esztergom,Thermal Hotel Visegrád