Aktuális

Szarvaskő-Nagy-Koppány körtúra

Egy csodálatos túrát ajánlunk a Börzsöny szerelmeseinek. Ha szeretnétek néhány napot eltölteni ezen az elképesztő szépségű vidéken, érdemes csatlakozni a túrához akár úgy is, hogy megszálltok a Szent Orbán Erdei Wellness Hotelben - ami egyébként 3 szélforgós minősített családbarát szálláshely. 

Indulás:

Kirándulásunk május 25-én 11.00-kor a Szent Orbán Erdei Wellness Hotel recepciójától indul.

Útvonlal:

A túránk a nagyírtáspusztai vasútállomás mellett, egy vadregényes erdészeti úton halad gyönyörű széles-ligetes erdei környezetben. Érintjük Szarvaskőt, amely pazar, magaslati kilátással rendelkezik Márianosztrára és a Dunakanyarra. Miután pihentünk egy nagyot a sziklák tetején, visszaereszkedtünk az útvonalra, a Fekete-mocsár mentén felkapaszkodunk a Koppány-nyeregre, majd a Nagy-Koppány hegyre(548m). Innen a Gerecsére, a Visegrádi- és Pilis-hegységre nyerünk széles kilátást. Jó időben megcsillan a Duna szalagja, a horizontot a Visegrádi-Hegység és a Pilis zárja le. Remekül látszik a Márianosztra fölé magasodó Kopasz-hegy jellegzetes alakja is. A kék+ jelzésen, már visszafelé haladva, egy ősrégi terebélyes tölgyfa mellett ücsörgünk, majd a Nagy-Gyertyános alatt ereszkedünk vissza a vízválasztóhoz.

Túránk időtartama: kb. 3-4 óra

Táv: 11 km

Szintkülönbség: 170 m

Ajánlott felszerelés: Az évszaknak megfelelő ruházat, kényelmes lábbeli (bakancs vagy túracipő), pulóver, esőkabát, fejfedő.

Előzetes jelentkezés:

e-mail: szentorban(at)szentorban(dot)hu 

tel: +36 27 378 034 (0-24 óra)

A szálloda vendégei számára a túra ingyenes, külsős vendégeket is szívesen látunk a létszám függvényében előzetes bejelentkezés alapján!