Együnk

Hűsítő zöldségek

Szerintem Ti is szeretitek a könnyen és gyorsan elkészíthető, a nyári melegben is kellemesen hűsítő koktélokat. Amellett, hogy kellemesen lehűtenek minket, még a medence partján, családi grillezéseken is igazán üdítően hatnak, könnyű velük elvarázsolni az ízlelőbimbóinkat és a vendégeinket. A legjobb pedig nem más, mint az, hogy a legtöbb koktél egészséges alapanyagokból is elkészíthető, kevesebb időráfordítással, mint azt elsőre gondolnánk.
Hűsítő zöldségek

A gyümölcsös ízek mellett bátran merjünk zöldségekből is koktélt készíteni, mert ezek az izgalmas koktélok remekül felfrissítenek, és akár leves helyett is megállják a helyüket.

Egy-egy izgalmas kiegészítővel elkészítve - sajt, fűszerek - pedig igazán izgalmas gasztronómiai élményben lehet részünk.

Mentás – joghurtos uborkakoktél parenyicával

 

Hozzávalók:

70 dkg uborka 6 nagyobb mentalevél 1/4 kisebb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál citromlé 2 evőkanál olívaolaj 1,5 teáskanál cukor/édesítőszer 1 teáskanál só 180 g joghurt kb. 2 dl ásványvíz 12 darab mini paradicsom 4 db mini parenyica sajt

 

Elkészítés:

Az uborkát megtisztítjuk,  feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral (édesítőszer), citromlével, sóval, a kétféle hagymával és a joghurttal.

2-3 perc alatt simára turmixoljuk majd kb. 2 dl ásványvízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes, krémes állagot kapjunk.

1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.

A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.