Együnk

Nyáron korcsolya? Igen, csússzon a sörkorcsolya!

Az egyik leegyszerűbb, előre elkészített változatban megvásárolható tészta a leveles tészta, amely a nagy nyári melegben igazán háziasszonybarát sütemény és rágcsálnivaló alapanyag. A leveles tészta sörkorcsolyaként a nagy nyári melegben remek kísérője a hideg italoknak.
Nyáron korcsolya? Igen, csússzon a sörkorcsolya!

Nagy előnyük a sörkorcsolyáknak:

  • egyszerűek

  • gyorsan elkészíthetőek

  • elkészítésük nem igényel konyhai tapasztalatot

  • kevés hozzávalóból elkészíthetőek

  • ízletesek

  • grill partykon, zsúrokon, nagyobb összejöveteleken garantált velük a siker

  • kiválóan szállíthatók egy légmentesen lezárt dobozban, utazások során is megállják a helyüket

  • szósszal és szósz nélkül, önmagukban is kiváló rágcsálnivalók

  • nincs nagy kosz a konyhában az elkészítésüket követően

 

Sörkorcsolya 2 variációban

Hozzávalók:

  • leveles tészta (2 csomag)

  • tejföl

  • Piros Arany

  • olaszos fűszerkeverék, ami lehet friss, vagy szárított (bazsalikom, oregánó)

  • bacon/párizsi/szalámi ízlés szerint

  • sajt

  • 1 tojás

     

A szósz elkészítése:

A tejfölt összekeverjük a Piros Arannyal és a fűszerekkel, kóstolgatással alakíthatjuk ki a ízlésünknek megfelelő kellemes ízt.

Ez a szósz lesz a mártogatós és a tekercs alapja is.

Első variáció:

A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a tejfölös krémmel, feltekerjük és késsel kb. ujjnyi darabokra vágjuk, a felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezve előmelegített sütőben 180 C-on  szép aranybarnára sütjük.

Második variáció:

A leveles tésztából süthetünk sima csíkokat is, amelyeket a felvert tojással megkenünk és szezámmaggal, vagy ízlés szerinti magvakkal megszórva 180 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütünk.

Tipp: A szószt a nagy melegben fogyasztásig hűtőben tároljuk!