Hozzávalók:
4 evőkanál kókuszreszelék
100 g kókuszliszt (gluténmentes)
3 evőkanál kókuszolaj
5 evőkanál eritrit
3 tojás
fél citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 tk vaníliaaroma
A tojásokat a vaníliaaromával/vaníliamaggal és az eritrittel felverjük.
A kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a fél citrom reszelt héját összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a tojásos keveréket is, jól összedolgozzuk. Ha nem állna össze egy nagy gombóccá, akkor adjunk hozzá egy pici vizet vagy kókusztejet.
Diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. Egy kanál domború oldalának segítségével laposra nyomkodjuk a golyszliainkat.
200 fokos sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.
Készíthetünk hozzá csoki vagy vanília krémet, de lekvárral is isteni finom. Jó majszolást hozzá!