Együnk

Pár perces mindenmentes kókuszkeksz

Igazi plédben kuckózós időnk van már, amikor jól esik egy bögre forró teával elbújni a világ elől. A tea mellé pedig kekszet majszolni az egyik legjobb dolog, ugye? Most mutatunk egy pofonegyszerű, kókuszos keksz receptet, ami ráadásul glutén-, tej-, és cukormentes is!
Pár perces mindenmentes kókuszkeksz

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kókuszreszelék

  • 100 g kókuszliszt (gluténmentes)

  • 3 evőkanál kókuszolaj

  • 5 evőkanál eritrit

  • 3 tojás

  • fél citrom reszelt héja

  • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 tk vaníliaaroma

 

A tojásokat a vaníliaaromával/vaníliamaggal és az eritrittel felverjük.

A kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a fél citrom reszelt héját összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a tojásos keveréket is, jól összedolgozzuk. Ha nem állna össze egy nagy gombóccá, akkor adjunk hozzá egy pici vizet vagy kókusztejet.

Diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. Egy kanál domború oldalának segítségével laposra nyomkodjuk a golyszliainkat.

200 fokos sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.

Készíthetünk hozzá csoki vagy vanília krémet, de lekvárral is isteni finom. Jó majszolást hozzá!