Élménybeszámolók

Beep - Készülődés

Alapfeltételek, hogy hova megyünk, illetve milyen évszakban.

 

Három gyerek mellett kb. esélytelen minden lehetőséget számításba venni, úgyhogy igyekszem nem rágörcsölni a dologra pakolás terén. Valami úgyis mindig itthon marad. (Lássuk csak, legemlékezetesebb? Elindulni Horvátországba, majd a Balaton mellett az autópályán rájönni, hogy a gyerekeknek nincs útlevele, de nem azért, mert otthon maradt, hanem mert úgy eleve nem is létezik, majd útközben, megállás nélkül, nehogy a gyerekek felébredjenek, újratervezni mindent a határig, és végül Olaszországba érkezni reggelre... Csak mert a tervezésből kimaradt egy apró részlet...)

 

De lehetetlen nincs, hát megoldottuk ezt is, azóta pedig igyekszem kicsit jobban átgondolni ezt a részét is a dolognak.

Elengedhetetlen, hogy milyen idő lesz. Nyilván a tengerpartra, vagy ha épp hőhullám van, sokkal kevesebb ruhát visz az ember, most viszont esős időre van kilátásunk, hát ruhákból is többet viszek, illetve igyekszem játékokat is úgy pakolni, hogy ha beszorulunk a szállodába, és esetleg (bár kb. kizárt) már a vizet is unnák...

 

További érdekes része lehet a készülődésnek a környékbeli látványosságok, lehetőségek feltérképezése. Általában talál az ember leírást, de nem minden program alkalmas minden korosztálynak, szóval mazsolázni kell közöttük. Azért bevallom, ismét könnyű dolgunk van a világhálóval a tarsolyunkban. Már azelőtt bejárhatjuk a környéket, hogy odaérnénk.

 

Jelen esetben a Tisza-tóhoz utazunk, ami nekem nagyon kedves emlékeket idéz gyerekkoromból, bár érdekes lesz a kontraszt, hiszen akkor kempingezni jártunk oda, most pedig egy minden igényt kielégítő szállodában töltjük majd az időt. Amit biztosan nem hagyunk ki, az a Tiszta-tavi Ökocentrum. A gyerekek nagy halrajongók, itthon is van belőlük jó pár, szóval az biztos főnyeremény. A tanösvényen is végigmegyünk majd, ha az idő engedi. Aztán ott van a Hortobágy is a közvetlen szomszédban. Bár ahhoz, hogy oda is elmenjen az ember, kicsit kevés egy hosszúhétvége, mert rohanás lenne belőle. A Hortobágy szerintem külön figyelmet érdemel, ahogy a környéken lévő Eger, és Debrecen is. Láttuk, hogy kalandpark is van, ami nálunk érdekes kérdés a gyerekek kora miatt. Valószínű az majd pár év múlva lesz csak nekünk való program, hiszen még elég kicsik hozzá, ketten vagyunk három gyerekre, én pedig növekvő pocakkal nem biztos, hogy mindenhova felmennék.

 

Illetve ha az ember wellness szállóba megy, elsősorban kikapcsolódni akar, nem feltétlenül rohanni egyik látnivalótól a másikig. Ennek ellenére szeretek tervet készíteni jó és rossz idő esetére. Meglátjuk, mi fér majd bele, és mi nem. Most egy kicsit nyitottabb szemmel járunk majd, igyekszünk minél több képet készíteni, és érdekesen tálalni az átélteket.

 

Vasárnap indulunk a Tisza Balneum Thermal Hotelbe, izgatottan várjuk, hogy beszámolhassunk élményeinkről.

 

Kovácsné Gyöngy Evelyn