Élménybeszámolók

Janka a gyerek-szállodaigazgató - noszvaji élményeim

Végre eljött a várva várt nap és elutaztunk a noszvaji Oxigén Hotel Family és Spa-ba. A recepción mosolyogva fogadtak és miután átadták a szoba kulcsait és a De la Motte-kastély gyereknapi belépőit, Janka megkapta a szállodaigazgatós pólóját.  Az igazgatónő is lejött üdvözölni Jankát és elmondta, hogy a szoba átvétele után körbevezetnék Jankát a szállodában és hat órától pedig a Díjátadó Ünnepség lesz a konferencia teremben. Nagyon izgalmasan hangzott és még nem is sejthette, hogy mennyi meglepetésben lesz része.
Janka a gyerek-szállodaigazgató - noszvaji élményeim

A harmadik emeleten kaptunk egy szép lakosztályt. Az egész hotel modern eleganciát és melegséget sugároz. Jankának nagyon tetszett a nagy franciaágy, sok párnával, a szobában az ablak előtt megcsodálta a hatalmas kádat és persze lenyűgözte a kilátás a fák lombkoronáira. Rögtön munkába is állt. A szállodában egy kedves animátorlány vezette körül. Betekinthetett mindenhová és bemutatták a szálloda alkalmazottainak, mint leendő szállodaigazgatónőt. Ezt a körbevezetést különösen várta, sokat kérdezett és megtudta, hogy az Oxigén Hotel idén ünnepli majd az 5. születésnapját.

Beleshetett a konyhába is, ahol sok hatalmas fazékban főtt a vacsora és már készítették az alapanyagokat a délutáni kókuszgolyóhoz. A wellness részleget is bejárta és alig várta már, hogy kipróbálhassa. Nagyon vonzó a fürdőrészleg, mintha egy erdőben úsznánk, gyönyörű a panoráma a szálloda kertjére. A kisebbeknek két kis medence is várja, babahintával, játékokkal. Melegített padok és szaunák, ágyak segítik a relaxálást. A játszószobában megismerkedett az animátorokkal, akik uzsonnakészítésre, majd csillámtetoválásra invitálták. Hatalmas előnye ennek a szállodának a kedves és lelkes animátorcsapata. Állandó programokkal várják a gyerekeket, és míg a szülők az ebédlőben kávéztak, a lányok szomszédos játszószobában szuperül érezték magukat. Meg is állapítottuk, hogy ez nagyon családbarát! A Díjátadó Ünnepségre a konferencia teremben került sor. Egy hatalmas kivetítőn vetítették ki a nyertes videót, majd az igazgatónő beszédet mondott és oklevelet adott át Jankának. Lufiból hajtogatott koronát és jelképesen a szálloda kulcsát is megkapta Janka, valamint választhatott gyermekmenüt. Hatalmas tortát készítettek neki, amiből jutott mindenkinek bőven és mivel Janka nagyon szeret táncolni, ezért következett a gyerek diszkó. Estig táncoltak a gyerekek, még Páfrány a szálloda kabalafigurája is csatlakozott hozzájuk. Este boldogan tértek ágyba a lányok és kíváncsian várták a következő napot.


 Reggel gyönyörű időre és madárcsicsergésre ébredtünk. Miután elfogyasztottuk a finom, házi készítésű zsömlékből és noszvaji finomságokból álló reggelinket, Janka javaslatára felfedeztük a kertet. Gyönyörű ősfás környezetben játszótér és kalandpálya várja a gyerekeket. Persze mindent kipróbált, élvezte a hintázást, trambulinozást és a lengőtekét. Testvérével sakkpartit játszott az óriási sakktáblán, majd a gyermekeknek kialakított KRESZ-pályán rollerezett. Nagy örömünkre kiderült, hogy egy kedves ismerős család is nyaral a szállodában, ezért hatalmas játék alakult ki a játszótéren. Janka odafigyelt a kicsikre is és tényleg mindenkinek megpróbált mosolyt csalni az arcára, ahogy ezt a pályázatában ígérte. Ezután pedig a wellnesst választotta, ahol nagyokat úszott, játszott, pezsgőfürdőzött és végül a gyermek szaunát is kipróbálta.


A vízben úszva figyelmes lett arra, hogy a kertben egy gombász csapat éppen hatalmas méretű gombákat gyűjt össze. Nagyon tetszett neki a panoráma a zen stílusú úszómedencéből.

A délutánt a noszvaji De la Motte-kastélynál töltöttük, ahol izgalmas gyereknapi programok várták. A szálloda vendégei ingyenes belépőt kaptak a rendezvényre, ahol a Nickelodeon játszóház játékain vehettek részt a gyerekek. Jankának különösen tetszett a medúza vadászat és a családi nyomozós rejtvény játék. A késő barokk stílusú kastély gyönyörű angolkertjében kellemesen megebédelt a család, aztán folytatódott a játék. Janka kishúgának kedvenc mesehőse, Dóra a felfedező is eljött a gyerekekhez, akit sikítva üdvözöltek. Vásárfiát is vásárolt Janka, a híres noszvaji kökénylekvárt és birsalmasajtot is választott és nagyon örült Csapody Kinga: Irány Eger! című mesekönyvének, amit este már el is kezdett felolvasni kishúgának. Megfejtettük a családi rejtvényt, amit fincsi csokoládéval jutalmaztak. Eseménydús délutánunk volt. Este pedig Janka szállodaigazgatónő által kiválasztott gyerekmozifilmet nézhették meg a gyerekek popcornt eszegetve, míg mi apával kettesben sétáltunk egy nagyot a környéken. A svédasztalos vacsoránál finom ételekből választottunk, a gyerekek is élvezték, hogy kedvükre választhatnak a sok finomság közül. Vacsora után kézműves programon vett részt Janka, amiért pecsétet kapott a hotel pecsétgyűjtő-füzetébe. Az összegyűjtött pecsétekért pedig kis ajándékot lehetett választani a recepción. Nagyon örült a kiválasztott hűtőmágnesének.

Az indulási nap is tartogatott meglepetést. Pintácsi Viki érkezett a szállodába és csodás gyermekkoncertet adott, ahol Páfrány a kissárkány is együtt táncolt a gyerekekkel. Egy utolsó nagy játszóterezés után végül elbúcsúztunk a szállodától. Hazafelé még betértünk egy közeli lovardába pónilovagolni, mert Janka kedvenc állata ló. Egerbe sétáltunk és fagyiztunk egyet hazaindulás előtt. Janka már most visszavágyik a hotelba. Sokat emlegetjük az élményeket, az oklevele pedig bekeretezve a szobája falát díszíti. Köszönjük mindenkinek, aki hozzásegítette ehhez a felejthetetlen élményhez!