Élménybeszámolók

Mitől családbarát egy hotel? - A Hotel Azúrban jártunk

Tele van a Facebook az olyan bölcsességekkel, miszerint "a nyaralás egy anyukának ugyanaz, mint mindig, csak máshol." Lájkdömping. "A nyaralás után egy anya fáradtabb, mint előtte." Egyetértő hozzászólások tömege.

Ez most komoly??! Tényleg fárasztó a nyaralás? Tényleg nincs olyan hely, ahol egyaránt kikapcsolódhatnak a gyerekek és a szülők is? Hát majd én megmutatom. :-) Élménybeszámoló egy igazi kikapcsolódós nyaralásról.

Vízimádó, wellness-imádó család vagyunk, és azon szerencsések közé tartozunk, akik általában évente egyszer eljutnak valamilyen klassz helyre. Kisfiam négy hónapos volt, amikor először mentünk wellness-szállodába, Debrecenbe, és természetesen a választásnál fontos volt számunkra, hogy gyerekbarát legyen. Hamar szembesültünk azonban azzal, hogy a legtöbb helyen a gyerekbarátság általában kimerül az étteremben egy etetőszékben, a szokásos dinóhusis, spagettis gyerekmenüben és a hotel megnyitásakor még bizonyára klassz, ámde sokszor később igencsak lepukkant játszószobában.

Ezért aztán nagyon megtetszett a KidsOasis családbarát szállásminősítése, ami segít abban, hogy valóban olyan helyet találjunk magunknak, ahol megvalósítható az egész család pihenése. Hangsúlyozom, az egész családé, nemcsak a gyereké!

Mindezek után óriási öröm és megtiszteltetés volt számomra, amikor a KidsOasis bloggerpályázatán egyike lehettem a nyolc utazó nagykövetnek, akik egy-egy szállodát ki is próbálhattak. És hát melyik szállodát tesztelhettük? Naná, hogy a Balaton egyetlen négy szélforgós minősítésű hoteljét, az Azúr Hotelt! És mitől családbarát az Azúr Hotel? Hát íme...

Megérkezés

A Hotel Azúrba megérkezve rögtön kellemes meglepetés fogadott: a recepciónál egy gyerekek számára felállított külön lépcső állt a pultnál. Ugye nálatok is volt már, hogy nyűgös-kíváncsi gyerekedet az egyik karodban egyensúlyozva próbáltad kitölteni a másik kezeddel a hotel bejelentkező lapját, miközben a harmadikkal a személyi igazolványodat bányásztad elő, mert nem tudod fejből a számát? Hát itt simán fellépdel a gyermek a lépcsőn, és saját fontossága teljes tudatában tudja végigkövetni az eseményeket. :-) Ha viszont ennél kicsit élénkebb, akkor máris rohanhat a lobbiban az egyik fotófaltól a másikig, ahol vicces állatok helyébe próbálhatja be magát, de kipróbálhatja a közelben található játszószobát. Vagy ha olyan szerencsés, mint mi, rögtön találkozhat Azúrkával, a hotel gyerekek számára kitalált kabalafigurájával. Azúrka egyébként stílusosan egy sirály. Bizonyára dankasirály, ha már Siófokon lakik, de bevallom, az állatok rendszertanában nem vagyok túlságosan járatos. :-)

A szobák

Nekünk egy nagyon hűha szoba jutott, vagyis egy olyan superior lakosztály, aminek fürdőszobájában saját pezsgőkád és szauna is volt. Egyébként a hotelben elég sokféle lehetőség van a különböző családok különböző igényeihez igazodva. Ha valaki egy légtérben szeret lenni a gyerekkel, választhatja a kihúzható kanapés szobát, ha külön, akkor a két szobás verziót, de például ha az egyik gyerek négy éves kor alatt van, akkor jobban megéri nekik ezt a szuper lakosztályt foglalni. Természesetesen a több gyerekkel érkezőknél sem esnek zavarba, az összenyitható szobák és apartmanok elég sokféle verziót biztosítanak, ezekről azonban érdemes előre érdeklődni a hotelnél, nagy részük ugyanis nincs benne a foglalható szobáknál, ahol a leggyakoribb variációkra koncentráltak. A biztonsági felszereléseket (pl. konnektorvédők, erkélyzárak) - egy családbarát szállás alaptartozékait - egyébként a recepciónál kell igényelni.

Az étkezés

Mi félpanziós ellátást kaptunk, ez svédasztalos reggelit és vacsorát jelentett. Az étkezéseknél a KidsOasis szállodáknál, így az Azúrban is külön gyerek büféasztal várja a kicsiket. És persze nem ragadnak le a dinóhusinál és spagettinél, voltak főzelékek és különféle zöldségpürék is - az egészen kicsikre is gondolva. A legapróbbakat tekintve pedig külön baba-mama szoba is rendelkezésre áll, ahol a kényelmes szoptatási lehetőség mellett helyet kaptak a nagyobb testvérek szórakoztatására szánt játékok, járóka stb. A konyha természetesen felkészült a különböző érzékenységekre is, ezt célszerű előre egyeztetni a Cheffel. A gyerek büféasztal mellett egyébként külön kis asztalon színező és egy rajzfilmeket vetítő TV kényelmes kapanéval biztosítja a szülők számára a kényelmes étkezést. Így könnyen elkerülhető a "mikor indulunk már?", "anya, meddig iszod még azt a kávéééét???!!!" nyaggatások sora. :-)

A VÍZ

Ahogy mondtam, vízimádó család vagyunk, a kádtól a tengerig a víz mindenféle fajtájában otthonosan érezzük magunkat (hát mégiscsak az óceánokból jöttünk ki egyszer réges-régen, nem? ;-)). Nos, az Azúrban egy másodpercet sem csalódtunk a vízben. Bár a hűvösebb idő miatt sajnos a Balatonban nem tudtunk fürödni - de megígérem minden kedves olvasómnak, hogy ezt azért a nyár folyamán pótolni fogjuk :-) - viszont a medencéket az első pillanattól imádtuk! Sodrófolyosó, gejzír, jacuzzik, cuki világítótornyos csúszdácska, benti és kinti medencék, hidegebb és melegebb vízűek egyaránt szuperek voltak. Itt nem voltak lehullott mozaikkockák a medencék szélén, viszont volt állandó tisztaság, vízellenőrzés, gyerekméretű fürdőköpenyek és folyamatosan működő élmények (persze rotációval, de tényleg reggeltől estig működtek). Amikor pedig mi, szülők kicsit kifulladtunk, és ennek következtében kiestünk mélytengeri ragadozószerepünkből, egyszerűen leültünk a medence partján a bárba, és egy ital mellett kifújhattuk magunkat, míg a gyerekek továbbhaladhattak az evolúcióban, és kétéltű gyíkokból szép lassan delfinekké váltak.

Gyerekprogramok

Az Azúr Hotelben van egy animációs csapat, akik egész nyáron folyamatosan biztosítják a kicsik szórakoztatását. Így nem kell kártyát, társasjátékot pakolni a bőröndbe, mert ha unatkozik a gyerek, könnyű találni programot. Reggel különböző tematikájú tornával indítják a napot, délelőtt kézműveskedést tartanak (a hét minden napján mást alkotnak), délután pedig sorversenyektől a sportprogramokig mindenféle érdekességet találnak ki. Este aztán minidiscóban várják az apróságokat. Azért írok apróságokat, mert ezek a programok elsősorban az ovis korosztálynak szólnak, de azért nem feledkeznek meg az idősebbekről sem. Mi például az egyik este a minidisco után (láttatok már tizenöt fodrosszoknyás, kockásinges cukiságot lelkesen utánozni a kacsatáncot járó animátort, de úgy, hogy még véletlenül sem sikerül ez nekik?) például Just dance program volt, ami a nagyobbacska lányoknak egyrészt menő élmény, másrészt nem sokat kell utána altatni őket. :-) De szerveznek sportprogramokat is a tinédzserek számára, focizást, röpit, tollast.

Családi programok

Az Azúr rengeteg lehetőséget nyújt azoknak a családoknak is, akiknél már nagyobbacskák a gyerekek. Biciklitúrához biciklit (persze sisakkal) kölcsönözhetünk, és gyönyörű, sokszor Balaton-parti úton mehetünk el akár Szántódig is. De van tollas, pingpong, billiárd - és rendezhetünk családi bowlingversenyt is! Na, hármat találhattok, nálunk ki nyert. :-) Hétvégenként pedig egész nyáron a legkülönbözőbb fellépők, koncertek, Duma Színház szórkoztatják esténként a családot.

Relaxáció, kényeztetés

Mint a legtöbb wellnesshotelben, természetesen itt is lehetőség nyílik a különböző kényeztető programokra: különféle masszázsokra, manikűrre, kozmetikai kezelésekre. Mivel pedig családbarát hotelről van szó, természetesen ebből a gyerekek sem maradhatnak ki. Számukra választhatunk hajfonást, csillámtetoválást, vagy mi például egy anya-lánya manikűrt próbáltunk ki. Egyszerűen imádtuk!!!

Persze a wellnes-részlegben is lehetőség nyílik a relaxációra, a szaunák mellett illatkamra, sóbarlang és pihenőszoba volt, de azért mégiscsak a hotel Balaton-partján napágyakon, padokon ülve, a páratlan tihanyi panoráma és egy nagykócsag csodálása jelentette a legnagyobb kikapcsolódást. Számunkra legalábbis. 

Hát ilyen egy igazi családbarát nyaralás. Szerintetek kipihenten jöttünk haza vagy kipihenten? :-) 

 

Nézd meg a Hotel Azúr ajánlatait és válogass kedvedre!