Élménybeszámolók

Pécsi kalandorok - Újra csomagolunk!

Úgy él az emlékeimben, hogy gyerekkoromban minden szeptember 1-jén esőre ébredtünk.

Lehetett előtte kánikula, verőfényes napsütés, az első iskolába ballagós napon mindig kabát volt rajtunk, amit aztán hazafelé a hónunk alatt (az iskolatáska, zongorafelszerelés, tornacucc és egyéb nyakat-vállat húzó kellék között) izzadva cipelhettünk haza. Idén egy kicsit elaludt a szeptember, de azért  a második héten csak előkerült. Ez a kisgyerekes családoknál egyet jelent a pánikszerű ruhaválogatással. Mivel lelki szemünk előtt ott lebegett, hogy a hétvégét egy szuper helyen egy szuper szállodában fogjuk tölteni, rémület lett úrrá rajtam, hogy mit fogok ráadni a gyerekekre, ugyanis minden létező ruhájukat kinőtték a zoknitól a sapkáig. Az ember azt gondolná, hogy három egynemű gyereknél ez nem gond, hiszen garmadával állnak a gyerekruhák az ágy alatt, de sajnos a legnagyobb senkitől sem örököl és a kicsik is más-más évszakban nőnek bele a gondosan elrakott cuccokba, így aztán dobozbontogatás, keresés, ruhapróbálgatás és vásárlás elé néztünk.

Persze mire mindez lezajlott és éppen elég, de nem feleslegesen sok gönc lógott a szekrényben, újra megjött a nyári meleg, ahogy az már lenni szokott... Úgyhogy figyelmünket most már a közelgő utazásra fordítjuk.

 

Kehidakustányba, a Kehida Family Resort-ba készülünk. A nagybörzsönyi út után sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak: talán jobban meg tudjuk saccolni, a videó készítés és a szolgáltatások kipróbálása mellett mennyi időnk marad a környék megismerésére. Kehidakustányban elsősorban a hatalmas élményfürdő miatt mennek nyaralni az emberek, nekünk is nyilván ez fogja kitenni a nyaralás legnagyobb részét. A többi program közül nagyon nehéz választani, mert mind a természeti környezet nagyon csábító, mind a kulturális és aktív kikapcsolódás kínálat nagyon vonzó. Mindenképpen ide kívánkozik, hogy Kehidakustány azért elsősorban nem az élményfürdőről nevezetes, hanem arról, hogy itt született a haza bölcse, Deák Ferenc. Jobb, ha most felkészül a bölcsészanyukával megáldott családom, hogy a Deák kúriát nem fogjuk kihagyni a látnivalók közül.

A Hotel honlapja ezen kívül is sok mindent ajánl: gyalogtúrákat, kalandparkot, golfpályát, hőlégballonozást (erre mindenkinek felcsillant a szeme, de elég borsos áron mérik sajnos), a közeli Hévíz, Keszthely, nekünk is célpont lehet egy délutánra - az ajánlatok közt szereplő Kis-Balaton nagyon érdekes és izgalmas program, de mi tavaly már jártunk arra.  

 

A Kehida Family Resort szolgáltatásait böngészve gondolkodtunk azon, hogy mire vagyunk leginkább kíváncsiak, mit várunk legjobban (én önző módon a büféreggelit, amit nem nekem kell előállítani...). A gyerekek természetesen az élményfürdőt és a játszóházat, na meg a mesevetítést kakaóval várják nagyon. Kíváncsi leszek, hogy a játszóház a nagyobbacskáknak is elég élmény lesz-e, nálunk ilyen szempontból mindig nehéz a nagy korkülönbség miatt: ami a picikének kell, arra a nagyoknak már nincs szüksége, amit a gyermeklelkű hétévesem szeret, azt a kilenc éves már unja.

 

Szóval feladjuk a leckét a családbarát szálláshelynek! Mi azt várjuk, hogy tudjunk egy kicsit lazítani, szaunázni, legalább felváltva és az is lehet, hogy életemben először kipróbálok egy masszázst - erről eddig a célegyenesben mindig lebeszéltem magam.