Praktikanya

3, 2, 1 – utazik a család! 4+1 tipp, hogy készülj a nagy útra

A nyaralás előtti előkészület, pláne az indulás előtti pakolás sokszor fullad káoszba. Ezer kérdés, keresgélés, hogy: hol van az úszógumi, hol van a napsátor, hol találom a fürdőruhát... Tuti, hogy nálad is minden egyes alkalommal ugyanez a forgatókönyv, miközben próbálsz mindent fejben és a lurkókat egyben tartani.

Segítünk! Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy elkerüld az indulás előtti őrültekházát:

 

1. Készíts listát! Minél nagyobb a család, minél több a nyaralásra tervezett programok száma, annál több holmit kell magatokkal vinni. Minél tudatosabban állítod össze a tervet és pakolásnál akár még ki is pipálod a tételeket, annál valószínűbb, hogy nem sok minden fog lemaradni.

 

2. Ha KidsOasis Minőstett Családbarát szálláshelyre terveztétek a kikapcsolódást érdemes előre megtudakolni, hogy milyen berendezési tárgyak, játékok, egyebek várják majd a srácokat a helyszínen, hiszen így lehet, hogy nem kell majd bepakolnod a fél házat.

 

3. Készíts össze előre mindent, amit csak tudsz. Ha már egy-két nappal az indulás előtt témakörönként elkezdesz pakolni, egy csomó időt és persze idegsejtet is meg tudsz spórolni. Strandos cuccok, gyerekcuccok, ruhák, játékok stb. Nagyon praktikus!

 

4. Ha például reggelre terveztétek az indulást a legjobb, ha már előző este kipakolod a táskák, szütyők jó részét a kocsiba, így az utazás előtt már csak azokat a cuccokat kell berámolni az autóba, amelyek nem éjszakázhattak kint esetleg.

 

+ 1 tipp: Ha még kicsik a gyerkőcök, érdemes az utazási időt összehangolni a kicsik alvásidejével, ami már csak azért is hasznos, mert nem lesznek fáradtak, mire megérkeznek.

 

A fent összeállított néhány pont kipróbált és bejáratott rutin, amit a gyerkőcök számához és persze az utazási távolsághoz/időhöz egy picit mindig finomhangoltunk, de az biztos, hogyha minél tudatosabban készülünk, annál nagyobb mosollyal tudunk nekivágni egy-egy kalandnak.