Praktikanya

5 fő szempont, amivel jó, ha kalkulálsz nyaralás tervezésekor

Könnyen lehet, hogy még csak most kezded tervezni a családos nyaralást, és ha így van, akkor sokféle szempontot érdemes fontolóra venni, mielőtt belevágsz.

Az úticélotokat alapvetően befolyásolhatja a gyermekek száma és persze kora is, hiszen más és más igények merülhetnek fel, és nem biztos, hogy ugyanazok a programok tetszenek majd mindenkinek. Mondjuk, ha egy idősebb lurkó is van a családban, biztosak lehettek benne, hogy kristály tisztán megfogalmazza majd, hogy mire vágyik. Nincs is ezzel semmi baj, sőt kifejezetten üdvös, ha ebben a kütyüzős világban például egy kirándulás iránt érdeklődik a gyerkőc.

 

Oké, de akkor, hogyan is tervezzünk – merülhet fel a kérdés. A válasz megtaláláshoz összegyűjtöttünk néhány pontot, ami segíthet.

 

Először is érdemes az igényeket felmérni: hotelben eltöltős vagy inkább csavargós utazást szeretne-e a család. Ez talán az egyik legfontosabb, hiszen lehet, hogy apuka inkább egy szállodában és annak környékén kívánja tölteni a szabadságot, mintsem non-stop jövés-menéssel. Ugyanakkor, ha megoldható, hogy a szálláshely egyfajta bázisként szolgáljon, akkor össze lehet úgy vegyíteni a programokat, hogy mindenki jól járjon.

 

Több generációval vagy barátokkal utaztok-e. Ha mondjuk a mamáékat is viszitek magatokkal, vagy barátokkal közösen nyaraltok, itt is fontos, hogy az igényeket és a logisztikát össze tudjátok hangolni.

 

Milyen távolságot tudtok megtenni. Ezt egyrészt befolyásolhatja, hogy mivel utaztok, autóval vagy busszal/vonattal, másrészt pedig a gyerekek tűrőképessége is.

 

Új helyeket szeretnétek-e felfedezni vagy inkább olyan úticélt kerestek, ahol már jártatok korábban. Itt kalkuláljatok azzal is, hogy milyen programok, vagy épp túrázási lehetőségek vannak a környéken.

 

Valóban gyerekbarát-e a szálláshely. Bizony, ez is sok esetben döntő tényező lehet, hiszen nagyon sokat hozzá tud tenni a hőn áhított nyaraláshoz, hogy a srácokat miként és mennyi időre lehet lefoglalni.  Az pedig már csak hab a tortán, ha olyan holmik is megtalálhatók a KidsOasis Minősített Családbarát szálláshelyeken, ami fontos lehet, ha egészen kisgyerekkel vakációztok. (kiságy, babakád stb.)