Praktikanya

5 ok, amiért ne bánkódj, ha nem sikerült a főszezonban nyaralnod!

Vannak családok, ahol magától értetődő, hogy a nyári főszezon időszakában megy nyaralni a csapat. Ilyen ok lehet például, hogy a szülő(k) pedagógus(ok), és ha már egyébként is itt a vakáció időszaka, a felnőtteknek és gyermekeknek is ezeket a heteket célszerű kihasználni a családi kikapcsolódásra. Amikor én voltam gyermek, nálunk ez pontosan e szerint a forgatókönyv szerint zajlott. Dolgozó felnőttként viszont a gyesen töltött évekre volt ez leginkább jellemző, bár egyébként is általában a július és augusztus hónapokra sikerült szabadságunk jó részét időzíteni. Ez az év viszont másként alakult, hiszen július kellős közepén kezdtem az új munkahelyemen, ráadásul az első két hónap betanulási időszaka után már bőven az utószezonba lépünk.
5 ok, amiért ne bánkódj, ha nem sikerült a főszezonban nyaralnod!

Tehát hosszú idő után most először nem a nyár derekán indulunk útnak, hanem akkor, amikor sokan már teljes erővel belevetik magukat az új tanév, bölcsőde, óvoda vagy a pihenés utáni munka küzdelmeibe. Először elmorzsoltam egy-két könnycseppet, amiért nem sikerült most néhány napra együtt megpihennünk ebben a kánikulában, aztán átértelmeztem a dolgot. Íme, néhány ok, amiért ti se bánkódjatok, ha hozzánk hasonlóan nem sikerült idén a főszezonban nyaralnotok!

  1. Meghosszabbíthatjátok a nyarat

Ahogy közeledtek az augusztusi hónap végéhez, nem az a „rémkép” fog élni a fejetekben, hogy most jó ideig mély csend övezi a felhőtlen kikapcsolódást, és csak a rohanó, dolgos hétköznapok váltják egymást. Ehelyett ti még csak most vetitek bele magatokat igazán a nyárba, legyen szó egy hétig tartó felfedezésről, vagy akár rövidebb wellness-hétvégéről! No, persze csúnya dolog kárörvendőnek lenni, de míg mi a nyár közepén néhány nap kényelem, hosszú esti séta és hűsítő medence után sóvárogtunk; most ezt fogják tenni azok az ismerősök, akik a pálmafák árnyékából szelfiztek, miközben mi annak örülhettünk, hogy a munkaidőt megszakítva megleshettük a hírfolyamukat az ebédszünetben…

  1. Elkerülhetitek a hatalmas tömeget

A hömpölygő tömeg ugyanis pont akkor duzzad óriási méretűvé, amikor ti csöndben és türelmesen kivártok az irodában, a gyárban, az otthonotokban. Vártok arra, hogy végre oszoljon kicsit, és legyen helye az egész családnak elterpeszkedni a medencében, hogy jusson hely nektek is a buzgároknál és a pezsgőágyakon. Bárhová is visz az utatok, elkerülhetitek a kígyózó sorokat, a medencés heringpartykat, és még a levegő is frissebb!

  1. Spórolhattok a szállás árán

Az sem utolsó szempont, hogy a főszezon után kedvezőbb áron tudtok szállást foglalni!

  1. Kisebb csomag is elegendő…

Hogy miért? Hiszen a kánikulából adódó folytonos izzadást elkerülve nincs szükség napjában többször ruhát cserélni, tehát kevesebb holmi is elegendő lesz! Nos, az is igaz, hogy a zordabb időben használatos pulcsik több helyet foglalnak, mint a forróbb ruhadarabok, viszont ha szerencsétek van, és még kellemes időben indultok útnak, akkor azért spórolhattok némi helyet a ruhákon is.

  1. Nem kell a teltház miatt aggódnotok!

Talán már voltatok olyan helyzetben, hogy valamilyen oknál fogva nem volt lehetőségetek időben tervezni, vagy csak egyszerűen úgy alakult, hogy megengedhettetek magatoknak a közeljövőben még egy hosszú családi hétvégét. Ilyen helyzetben viszont általában azzal szembesülünk, hogy a következő néhány hétre vagy akár hosszabb időszakra betelt a szálláshely naptára. Jó hír, hogy a főszezon utáni időszakban kevésbé kell ettől tartanotok!

Mi az idei évben ősszel csinálunk nyarat. Csatlakozzatok ti is az utószezonban vakációzók táborához, biztosan nem bánjátok meg! A KidsOasis oldalán itt foglalhattok családotoknak gyermekbarát szálláshelyet.