Praktikanya

Bingó! Ezzel tuti kicsalod a gyereket a lakásból!

Gyönyörű az ősz és érdemes kihasználni minden pillanatát!

Hosszabbítsátok meg az oviból vagy suliból tartó hazautat, és csald ki a hétvégén is a gyereket a lakásból! Van egy tuti tippünk, amire nem fog nemet mondani!

Nem más ez mint a Bingó nevű játék!

 

Mire lesz szükséged hozzá? 

 

Pár perc egyedüllétre, amikor teszel egy sétát a környéken, ahol majd együtt is szeretnél felfedező körutat tenni a csemetéddel.

 

Némi csendes pihenőre, amikor rajzolgathatsz kedvedre.

 

Egy A/4-es lapot, esetleg egy vonalzót, a grafiton kívül 1-2 színes ceruzát készíts magad mellé. Egy kevés kézügyességre lesz csak szükséged, nem kell túlzásba vinni és remekműveket alkotni, nem baj az sem, ha meg kell dolgoznia a gyermeknek a rajzok megfejtésével is.

 

Mit rajzolj?

 

Ha olvasni-írni tudó gyermek számára készül a Bingó, akkor lehet utcatábla, útjelző-tábla, felirat, házszám, túrajelzések,...

Készülhet kifejezetten őszi témájú Bingó, vagyis szerepelhetnek a következők a rajzokon: sárga falevelek, toboz, makk, gesztenye, őszirózsa, csiga, cinege, alma, körte, iskolatáska, tornazsák, piros kabát, madáretető,...

De igazából bármi, ami szembejön veled a sétád során, - és várhatóan ott lesz kis idővel később is - felkerülhet a lapra.

 

A játék lényege

 

Rajzolsz néhány kis négyzetet, és mindegyikbe egy-egy ábrát, amit a gyermekednek meg kell találni a játék és a séta során. A cél az összeset kipipálni, és amikor mindegyiket felfedezte, meglelte, akkor felkiálthat: Bingó!

 

Ennyire egyszerű, de hidd el, ő is és te is élvezni fogjátok! Talán legközelebb ő készít majd neked egyet!

Jó szórakozást, kellemes őszi perceket kívánunk a család minden tagjának!