Praktikanya

Egy gyerekkel vagy több gyerekkel könnyebb utazni?

Nagyjából december közepe óta minden a több gyerekes családok körüli lakáskérdésről szól. Beszéltem is sok 3, 4 gyerekes ismerőssel, aztán, ahogy az lenni szokott, eljutottunk egy csomó más dologhoz is, ami velük kapcsolatos.
Egy gyerekkel, vagy több gyerekkel könnyebb utazni?

Előszőr szóba kerültek a mindennapok, hogy mennyivel nehezebb vagy éppen könnyebb, ha több csemete is van a családban. Hogy mennyire jó az, amikor mondjuk a kisebbekre a nagyobbak vigyáznak vagy ha nincs akkora korkülönbség köztük, akkor is mennyire jó az, hogy egymást terelgetik, lefoglalják stb. Összességében persze oda lyukadtunk ki szinte kivétel nélkül mindenkivel, hogy egy gyerekkel sokkal nehezebb, mint többel.

 

Ez vajon igaz az utazásokra is?

 

Nos, bár annak ellenére, hogy általában mindenki azt mondta, hogy „hááát, tudod, ahány gyerek, annyifelé szalad...”, meg hogy „mire elindulunk, addig lemegy a nap, mert tuti, hogy mindenkire akkor jön rá valami hasfájás” vagy „mire végre mindenki az autóban ül és azt gondolnánk és elindulhatnánk, kiderül, hogy valamit otthon hagytunk” egyöntetű volt a vélemény, hogy ha már elindultak vagy megérkeztek, akkor nem is olyan nehéz több gyerkőccel.

 

Kíváncsi voltam, hogy általában milyen helyekre mennek pihenni, üdülni. Voltak akik, szinte kivétel nélkül mindig külföldre utaznak vagy jó előre bérelnek egy jó kis házat, apartmant, de voltak olyanok is, akik kifejezetten csak szállodában tudják elképzelni a vakációzást.

 

Próbáltam kicsit jobban boncolgatni a kérdést, mert nekem még nincs három-négy gyerekem és érdekelt, hogy, ha szálloda, akkor milyen? Nos, itt jöttek mindenféle vélemények, tapasztalatok. Voltak ugyanis, akik hozzám hasonlóan szintén pórul jártak és olyan helyre mentek pihenni, ami ugyan jó lehetett volna, csak szegény gyerekek nem tudtak mit csinálni, mert többük még csak a vízbe se nagyon tudott bemenni, tekintve, hogy nem volt számukra megfelelő medence. De voltak olyanok is, akik elkezdték felfedezni az országban található családbarát, gyerekbarát szállásokat, ahol gyakorlatilag anyától a babáig mindenki jól érezheti magát.

 

És igen, én is hasonlóképp tapasztaltam, bár még csak egy gyerekkel, hogy bizony mennyire jó is az, hogy vannak kifejezetten családosoknak ajánlott szálláshelyek. Nem voltunk még sok ilyen helyen, de most épp az az egyik cél, hogy minél többet feltérképezzünk...