Praktikanya

Irány a Balaton!

Brit tudósok kimutatták, hogy a világ egyik legjobb elfoglaltsága a balatoni nyaralás. Kétség nem fér hozzá. 
Ha valakiben esetleg felmerülne a gyanú, hogy létezik más gyerekszívet melengető nyári program is (és a fenti mondat nem teljesen fedi a tényszerű valóságot), annak kötelező olvasmányként írjuk elő a KidsOasis első mesekönyvét, Csapody Kinga: Irány a Balaton! című kötetét.
Irány a Balaton!

Egy héttagú család (öt ember és két állat) járja körbe a Balatont és ugrik fejest az élményekbe, amit a vízpart és tóparti városok kínálnak egy kiránduló családnak. Kompoznak, kirándulnak, múzeumban barangolnak és persze fürdenek és fürdenek. Fogy a lángos, suhan a bob és ha hiszitek, ha nem, a könyv egy bizonyos pontján még Afrikába is eljutnak (a Balaton alapos ismerői biztosan tudják, hogyan). Olyan rejtélyes nevű alakok is szerepelnek benne, mint Festetics Tasziló vagy Sobri Jóska.  Csónakáznak barlangban és bicikliznek a vízen, egyszóval olyanok, mint egy vérbeli kalandra és tudásra éhes család. Olyanok, mint ti.

A KidsOasis szeretnivaló családját, Tilda anyut, Tódor aput, Rozit, Zsuzskát, Teót és persze Nasi cicát és Tóbiás kutyát, a mesélőt Szalma Edit csodaceruzája kelti életre a tőle megszokott játékossággal. Az illusztráció nemcsak keretezi, kiegészíti, de sokszor tovább is gondolja a történetet: a festmények gyerekszobafalra kívánkoznak.

A KidsOasis és a Manó könyvek közös munkája hasznos útitárs a Balatonra készülő családoknak. Az útikönyvek információhalmazát ágyazza hősei utazásának történetébe, így nemcsak ötletet ad, de kedvet is csinál kicsiknek és nagyoknak híres tavunk felfedezéséhez. A kötet végén a kiadó csokorba gyűjti a Balaton környékének gyerekszemmel is érdekes látnivalóit, turisztikai célpontjait – már csak ezért is érdemes bekészíteni a strandpapucs és a fürdőruha mellé a bőröndbe!

 

További információ a könyvről: kidsoasis.hu/irany-a-balaton