Praktikanya

Ki a zöldbe!

Lássuk be, annak, aki nem a téli sportok szerelmese, a hideg téli hétvégéken jobban esik egy melegvizes fürdő vagy egy családbarát wellness szálloda, mint az erdei barangolás. De mostanában, ahogy egyre közelebb vagyunk az igazi tavaszhoz, még a leglustább család is a természetbe vágyik. Szerencsére már akkor sem kell nélkülözni a családbarát szolgáltatásokat, ha nem valamelyik népszerű élményfürdő, hanem Magyarország valamelyik természeti kincse a családi utazás célpontja.
Ki a zöldbe

Ha egy ilyen szállodába indulsz a családdal, érdemes olyan szálláshelyet választani, ami tényleg a természet közelében van.  Míg néhány évtizede lehetett választani a kétes tisztaságú kulcsosház és a sátrazás között (egy bizonyos életkorban mind a kettő buli, azért ezt lássuk be), ma már nagy a választék a természetközeli szálláshelyekből. Itt, a mi oldalunkon is találhattok kedvetekre valót. Lássuk, mik lehetnek a kedvelt kirándulóhelyek így tavasszal!

 

Zöld erdőben jártam

A tavaszi erdő talán kopárnak tűnik, de a kisgyerekekkel nagyon izgalmas figyelni a kora tavaszi virágokat és a természet ébredését. A kis óvodások még izgalommal csodálkoznak rá az éppen kipattanó bimbókra és a fiatal szorgos méhecskékre. A tavaszi erdőbe érdemes még esőnadrágba és gumicsizmába érkezni, mivel a komolyabb napsütésig még nyirkos-sáros az erdei talaj. Bizonyos kora tavaszi növényeket máskor nem tudunk megfigyelni, mint közvetlen a fagyok elmúltával (bár az idei enyhe tél korábban kicsalogathatta őket)!

 

A Malomkert Panzió a Börzsöny szívében található. A Panziótól rövid sétára található az erdei kisvasút végállomása, amely csodálatos útvonalon viszi a család apraját-nagyját a leggyönyörűbb erdei tájakra. Kinek a 8 kilométeres csúcsfordítós vasútvonal, kinek a páratlan természeti kincsek dobogtathatják a meg a szívét!

Ha az erdei sétát és a csodás környezetet egy igazi, magas minőségű wellness szálloda szolgáltatásiaval szeretnénk ötvözni, akkor nem lehet más célpont, mint az Oxigén Hotel Family & Spa. Itt akár a szaunából is élvezhetjük az ébredező tavaszi erdő csodáját.

 

Nekem a Balaton

Természetesen egy gyerek szemében semmi nem versenyezhet a nyári Balatonnal, a fürdéssel, homokozással fürdőruhában lángosevéssel. De – legalábbis addig, amíg a nyár még csak kéreti magát – ideje megismerkedni a tavaszi Balatonnal. Higgyétek el, gyerekszemmel is érdekes világ: ilyenkor több állat merészkedik elő, mert kisebb a forgalom a vízben és a vízparton, a szemfülesek még halakat is láthatnak. Csodás élményt nyújt a Kis-Balaton, a Balaton-Felvidék, Sümeg és még sorolhatnánk. Ilyenkor érdemes meglátogatni azokat a természeti és kulturális kincseket, amik a nyári hőségben úgyis mindig elmaradnak, hiszen olyankor győz a strand – és ez így is van rendjén.

A Balaton nyugati partjához közel van a Kehida Family Resort, ahol a kiadós balatoni séta után elmerülhetünk a wellness élményben – igazi kettő az egyben nyaralás. De megtehetjük ugyanezt a tó keleti oldalához közeli Velence Resort & Spa családbarát szállodában is – innen a Balaton – Felvidék festői tájit és a bakonyi erdőket barangolhatjuk végig.

 

Lenn, az Alföld….

Aki járt már az igazi, megverselt alföldi rónaságon 40 fokban, az tudja csak igazán, mi az a hőség. Így az Alföld szerelmeseinek mindenképpen a tavaszi túrákat ajánljuk! Akár a Tisza-tó, akár a Tisza, akár a puszta kellemes kirándulóhelyet nyújthat és páratlan látnivalókat kínál! És itt is igaz, hogy a tavaszi flóra és fauna egészen más, mint a nyári, és mivel várhatóan kisebb a látogatók száma, zavartalanul élvezhetjük a kiépített túraútvonalak, sétahajózások nyújtotta élményt. Az Alföld nagyobb városaiban tavaszi fesztiválokkal is várják a látogatókat.

Az Alföld bővelkedik minősített családbarát szállásokban: akik a tavaszi kirándulások mellett szeretik a nagy élményfürdőket, azoknak ott a hajdúszoboszlói Hotel Atlantis, a Tisza-tó páratlan csodáinak felfedezésére a legjobb választás a Tisza Balneum Thermal Hotel, aki pedig kiskunsági barangolásra vágyik és egy igazi wellness szállodára, az választhatja a ceglédi Hotel Aquarellt.