Praktikanya

Szállodába készültök? 5 dolog, amit mindenképpen pakolj be és 5 holmi, ami nem baj, ha otthon marad!

Hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a pakolást, pedig ha szállodába készül a család, sok minden már a szobában vár majd minket vagy kérhetjük érkezéskor a recepción. Van néhány dolog, amit viszont semmi esetre se felejtsünk el, hogy tényleg kellemesen teljen a nyaralás!

 

5 dolog, amit mindenképpen pakolj be családi nyaraláshoz:

 

Kullancskiszedő csipesz

Sajnos, kullancsok bárhol előfordulhatnak. Ne ijedjünk meg, ha találunk magunkban, gyermekünkben, háziállatunkban. Minél hamarabb el kell távolítani a kullancsot, ehhez pedig nagyszerű, ha van nálunk egy kullancs kiszedésére alkalmas csipesz, esetleg egy kullancs eltávolító kanál. Patikákban beszerezhetőek. A recepción is érdemes megkérdezni, lehet, hogy vásárolható, de a legegyszerűbb, ha magatokkal viszitek!

 

Naptej

Ha nyaralás, akkor naptej, fényvédő! Nem lehet elégszer hangsúlyozni! A legjobb, ha a gyerekeknek 50 faktoros krémet, és magatoknak is minimum 30 faktoros naptejet visztek, amit persze gyakran használtok is!

 

Meleg ruha

Főként a hegyvidéki szállodába készültök, mindenképpen pakoljatok meleg pulóvert, hosszú nadrágot, vízálló cipőt a csomagotokba! Legalább egy szett meleg ruhát mindig érdemes magunkkal vinni, hiszen elég kiszámíthatatlan az időjárás sajnos mostanában.

 

Hajszárító

A szállodai szobában lesz hajszárító, ám egyáltalán nem biztos, hogy olyan intenzitással működik, ahogy megszoktátok. Ráadásul csak egy darab, így ha több nő, kislány, nagylány is van a családban, akkor biztosan nem lesz elég. Ha gyorsan szeretnétek elkészülni, akkor egy hajszárítót pakoljatok be a nyaralásra!

 

Gyógyszerek

A szállodákban hivatalosan nem adhatnak gyógyszert nektek, még egy fájdalomcsillapítót sem, hiszen nem tudhatják allergiásak vagytok-e egy-egy hatóanyagra. Mindenképpen pakoljátok be a legszükségesebb gyógyszereket: fájdalom-és lázcsillapítót (külön a felnőtteknek és külön a gyerekeknek)  kalciumtablettát, gyógyszereket hasmenésre, illetve haspuffadásra és sebfertőtlenítőt.  (utóbbi biztosan kérhető a recepción, kötszerekkel, sebtapasszal együtt)

 

5 holmi, ami nem baj, ha otthon marad:

 

Törülköző, tusfürdő

Felesleges vinnetek, bekészítik számotokra a szobába a zuhanyzáshoz és külön kaptok majd a wellness használatához is törülközőket. Tusfürdőt és több helyen testápolót is készítenek számotokra a fürdőszobába, így ezek sem kell, hogy a helyet foglalják a poggyászotokban.

 

Köntös

A KidsOasis Minősített Családbarát szálláshelyeken a négy vagy öt szélforgós szálláshelyeken még a gyerekek is kapnak fürdőköpenyt. Ha nincs bekészítve a szobába, bátran kérdezzetek rá a recepción és biztosan készséggel visznek majd nektek. Csak a legkisebbek ( 0-3 évesek) számára érdemes vinni magatokkal kis köntöst!

 

Papucs

Ne essetek kétségbe, ha otthon maradt valaki papucsa, a legtöbb helyen a recepción tudtok kérni vagy vásárolni frottír felsőrészű, műanyag talpú papucsokat.

 

Fogkefe, fogkrém

Akkor sincs tragédia, ha a fogkefét vagy a fogkrémet felejtettétek otthon! Kérdezzetek rá nyugodtan a recepciósnál, általában praktikus fogkefe-mini fogkrém szettek állnak rendelkezésetekre.

 

Etetőszék, babakád, wc-szűkítő, bili, rácsos babaágy, vízforraló

Ezekkel a bababarát felszereltségekkel biztosan rendelkeznek a KidsOasis Minősített Családbarát szálláshelyei, hiszen a gyerekbarát szállodák feladata gondoskodni a babák, a kisebb és a nagyobb gyermekek számára megfelelő kialakítású szobákról, felszereltségről, sőt programokról is. Felesleges tehát elcipelnetek a fél házat a nyaralásra! Egyeztessetek írásban a hotellel, ahová érkeztek, kéréseiteknek megfelelően bekészítik majd a szobába az igényelt eszközöket, tárgyakat.