Praktikanya

Szuvenírvásárlás gyerekekkel: 5 tipp, hogyan csináljuk!

Járt már úgy valaki, hogy nem hozott haza ajándékot a nyaralásról? Gondolom nem sokan, mert az ajándéktárgy vásárlás fontos pontja a nyaralásnak.
Szuvenírvásárlás gyerekekkel: 5 tipp, hogyan csináljuk!

Fontos, mert szeretteinknek ezzel mutatjuk meg, hogy mindig gondolunk rájuk, barátainknak pedig azt, hogy hol jártunk, ahol ők még nem.
Felnőttként is túlzásokba eshetünk, gyermekünk előtt viszont erősnek és határozottnak kell lennünk, példát kell mutatnunk, mit szabad és mit nem.

Érdemes néhány szabályt előre lefektetni, hogy a csomagunk ne csak szuvenírrel legyen tele.

 

  1. Szabjuk meg, mennyi pénzt költhetünk ajándéktárgyakra: Ne csak a gyerekeknek, hanem magunknak is. Fontos, hogy lássák, nekünk sem feneketlen a pénztárcánk, így könnyebben elfogadják, hogy csak annyit költhetnek, amennyit előre megengedtünk nekik.
  2. Beszéljük meg a gyerekekkel, hogy mit szeretnének vásárolni: Egy nagyobb ajándékot, vagy több kisebbet szeretnének hazavinni. Ebben kell is nekik a segítség, hisz ők még nem tudják felmérni, minek mennyi az ára. Lehet, hogy egy kisebb tárgyat választanak, ami viszont drága, legyünk velük türelmesek.
  3. Válasszunk egyedit: Ha lehet, olyan ajándéktárgyat válasszunk, ami különleges és a nyaralásunk helyszínéhez kapcsolódik. Ha gyermekünk olyan ajándékot választ, amit máshol is lehet kapni, próbáljuk meg meggyőzni, hogy válasszon másikat.
  4. Csoportos ajándékozás: Ha több gyermekünk van, akkor jut nagy szerephez ez a pont. A spórolás jegyében nem kell mindenkitől mindenkinek ajándék. Rokonoknak, közös barátoknak elég, ha egy ajándékot választanak közösen, így több marad másra abból a keretből, amit az első pontnál meghatároztunk.
  5. Legyünk megértők: Ezt a szabályt magunknak kell lefektetni. A gyerekek nem biztos, hogy a kézzel készült népművészeti tárgyakat választják, lehet, hogy egy egyszerű hűtőmágnest fognak venni, ugyanazért a pénzért. Ezzel nincs semmi baj, egyszerűen az jobban tetszik nekik.

Az ajándéktárgy vásárlásnál nem az a fontos, hogy mennyit költöttünk, vagy mit vásároltunk, a lényeg, hogy gondoltunk a barátokra, rokonokra a nyaralás alatt is.