Praktikanya

(Vissza)csomagolási tippek, avagy hogyan pakoljunk össze a nyaralás végén hatékonyan!

A legszebb családi utazásnak is egyszer vége van. Ha vége van, akkor jön a csomagolás megint, ami szervezett és tervezett módszerek nélkül könnyen káoszba és kapkodásba fulladhat. Megosztanék néhány tippet, amivel a nyaralás vége, a visszacsomagolás könnyebb és egyszerűbb lehet, így nem kerül töviskorona a családi nyaralás végére a szülőknek sem és mindenki kellemes élményekkel hagyhatja el az ideiglenes otthonát, a szállodát.
(Vissza)csomagolási tippek, avagy hogyan pakoljunk össze a nyaralás végén hatékonyan!

·         Anyu listája: egy listát elég egyszer elkészíteni, kisebb módosításokkal újra felhasználható lesz minden pakolás idejével. A listát vigyük magunkkal az utazásra, mert ne feledjük, ugyanazokat a cuccokat hazaindulás előtt is be kell tenni a táskába. Igaz, hogy a listán csak olyan szerepel, amit mi vittünk, de jól fog jönni, hogy ne felejtsünk semmit a szállodában.

·         (Sor)rend a lelke mindennek: alakíts ki egy számodra megfelelő sorrendet a szobákból és ne térj el tőle. Ha sorrendben haladsz, kisebb az esélye, hogy ott maradjon valami a fürdőszoba polcain, vagy az éjjeli szekrényben.

·         A szélmalomharc mire való…: „Amit anya betesz a táskába, annak biztos jobb helye van valahol a földön, vagy épp égető szükség van rá azonnal.” Kösd le a gyerekeket egy játékkal, vagy kérd meg a párod, hogy vigye el őket fagyizni, vagy pancsolni, amíg összepakolsz, sok időt takaríthatsz meg.

·         Aki keres, az talál: nézz át minden helyet a szobában, az ágy alatt, a szekrény mögött, mert tudjuk, hogy itt lelhető fel a legtöbb fontos dolog, amit nem volna szerencsés a szálláshelyen hagyni.

·         Digitális életünk: A sok kütyü megkönnyíti (és bonyolítja) az életünket, apró mivoltuk sok tízezer forintos értékkel bír, ügyeljünk rájuk különös tekintettel. Kezdjük a csomagolást azzal, hogy a telefonok, fényképezőgépek, laptopok töltői, és persze maguk az eszközök, kerüljenek be a táskába vagy a zsebünkbe. Célszerű az asztalra kitenni minden eszközt, mellé a töltőjüket, tokot, szelfibotot, fülhallgatót, érintőceruzát stb. és leelenőrizni, hogy minden megvan. Ha nincs hiány a leltárban, mehet a táskába.

·         Aludj el szépen…: Az alvós párna, az alvós cumi, az alvós maci, az alvós címkés kendő az egyik, ha nem a legfontosabb, hogy bekerüljön a táskába. Képzeljük el, mi lenne, ott felejtenénk a szállodában…

·         Több lett, de maradnia kell: Könnyen előfordulhat, hogy gyarapodik a csomag az utazás alatt. A gyerekek az animációs programok alatt készíthetnek ajándéktárgyakat és az otthoniaknak is szoktunk venni valami kis ajándékot a nyaralás emlékére. Készüljünk még indulás előtt egy extra táskával ezeknek a tárgyaknak, nehogy meglepetés érjen minket, hogy nem tudunk elcsomagolni mindent.

·         Ha már extra táska: néhány zacskót, vagy nejlonszatyrot is tegyünk a csomagba, hogy a vizes, vagy erősen szennyezett holmik ne keveredjenek a többi dologgal a táskában.

·         Dupla vagy semmi: Ha végeztünk a pakolással, minden körültekintés ellenére is kimaradhat pár dolog a csomagból. Nézzük át még egyszer az egész szobát, biztos, ami biztos.