Babával

Jaj úgy élvezem én a strandot! - Gyerekmedencék gyerekbarát szállodákban.

Télen sokszor tanácstalanok vagyunk, hogy merre mozduljunk ki gyermekünkkel, kisbabánkkal, hiszen korlátozottak a szabadtéri programok. Jó ötlet egy családbarát wellness szálloda, ahol gyermekeid szórakozása mellett ti s megtaláljátok a kikapcsolódást - és, ha van gyerekmedence, akkor jó alkalom egy családi csobbanásra.  

Egy-egy családi utazás előtt a szülők gyakran tájékozódnak arról, hogy van-e gyerekmedence a hotelben, ahávé készülnek. A válasz sokszor igen, ennek ellenére a megérkezést követően sokszor jönnek a csalódások.

A legtöbb gyerekmedence ugyanis nem alkalmas a kisebbek pancsolására, inkább csak a kisiskolás korú gyerekek tudnak játszani benne. A babapancsolóban pont fordított a helyzet. Egy kisiskolásnak az már unalmas, neki már többre van szüksége, azonban lehet, hogy a felnőtt medencébe még nem mer belemenni.

Egy másik fontos kérdés, hogy a szülő belemehet-e a gyerekmedencébe. Vannak, ahol ezt kifejezetten megtiltják. Természetesen nem ártani akar ezzel a szálloda, hanem éppen a gyermekeink higiéniás igényeit figyelembe véve szeretné távol tartani a felnőtteket a kicsiknek való medencétől. Csakhogy a legtöbb apróság nem szeret, nem mer, vagy nem is tud a szülő nélkül a medencébe menni. Így ilyen esetben bizony hiába adott a gyerekmedence, ha a csemeténk mégis a nagymedencében kapaszkodik a nyakunkba.

Fontos kérdés a medencék elhelyezése is. Nem mindegy ugyanis, hogy a gyermekmedence hol található a fürdőn belül. Ha a kicsi jól érzi magát a gyerekmedencében, de mi nem merjük még őt egyedül hagyni, akkor jól jöhet, ha a felnőtteknek való pihenési és fürdési lehetőségek is közvetlenül a gyermekünk közelében vehetőek igénybe, különben egész nap csak őrt állhatunk felváltva a gyerek mellett. 

KidsOasis minősített családbarát szállodák figyelmet fordítanak a családok igényeire. Tehát ne elégedj meg azzal, ha a szálloda ajánlatában szerepel a gyerekmedence, hanem tájékozódj részletesebben a foglalás előtt! A gyermeked életkora, habitusa és a saját igényeid szerint is minden bizonnyal találsz megfelelő szálláshelyet, ahol tényleg gondtalan és csodás nyaralásban lehet része az egész családnak. A minősített családbarát szálláshelyeken az sem baj, ha otthon marad az úszópelenka, a locsolókanna vagy a kis vödör, mert ezek a vendégek rendelkezésére állnak. A nagyobbakra is gondolnak, hiszen van olyan KidsOasis hotel, ahol rendszeresen vízi vetélkedőt szerveznek az animátorok az ovis, iskolás korú pancsolóknak. Ez idő alatt pedig tényleg nyugodtan töltődhet a szülő a szaunában vagy a jakuzziban.