Test és lélek

5+1 könyv, amelyek olvasása közben utazhatsz

Nehezen bírod a négy fal között? Az utazás a mindened és most nagyon hiányzik? Nem kell lemondanod róla teljesen! Egy jó könyv lapjain hasonló élményt élhetsz át! A karosszékedből vagy a kényelmes kanapédról messzire utazhatsz képzeletben!

Íme 5+ 1 könyv, amelyek kiszakítanak a mindennapokból:

Cheryl Strayed: Vadon

Ezermérföldes utam önmagamhoz – ez az alcím, és pontosan erről szól a könyv. A fiatal Cheryl édesanyja halálát, megromlott házasságát nem tudja feldolgozni, csalódását, kudarcait, depresszióját és függőségét szeretné leküzdeni és önmagát újra megtalálni, amikor teljesen felkészületlenül, tapasztalat nélkül, de nekivág az embert próbáló csaknem 2000 km-es túraútvonalnak a Sziklás-hegységben. Őszintén mesél a kínokkal és fájdalommal teli gyaloglás közbeni kihívásokról, illetve a belső utazásáról, ahol vállalja a múltban elkövetett hibáit és a gyengeségeit. A gyalogtúra elején egyedül küzd az érintetlen tájjal, a vadállatokkal és a civilizáció hiányával majd újonnan kötött barátságokról is beszámol. Olvasóként drukkolunk, hogy az erős nő a fizikai akadályok leküzdésén túl a lelki válságból is kilábaljon az út végére.

Talán mára többen ismerik már Reese Witherspoon főszereplésével készült filmet, viszont -mint általában- itt is sokkal jobb és részletesebb a könyv. Izgalmas élménybeszámoló!

 

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek


Az önéletrajzi regényt nem lehet megunni, többször is érdemes elolvasni. Három csodaszép helyszínre, Itáliába, Indiába és Indonéziába utazhatunk az írónővel. Főként viszont spirituális barangolásra indulhatunk, mert biztosan magunkra ismerünk majd egy-egy mondat során. Nem kell ahhoz depressziósnak lennünk, hogy ismerős legyen számunkra az elengedés, a tanulás, a szerelem és az önismeret, az önszeretet meg a boldogságkeresés témája. Elisabeth Gilbert nekivágott a nagyvilágnak, mert rájött, hogy nem akar többé megfelelni, élvezni szeretné mindazt, amit az élettől kaphat. Mindannyian a boldog pillanatokat keressük és ennek az őszinte, humoros, nagyszerű könyvnek a végigolvasása utána biztosan megváltozik az életszemléletünk. Legyél bátor, élvezd az életet - ezt üzeni a könyv minden sora!

 

Baráth Viktória: Egy év Rómában

 

Egy szokatlan téma, egy letehetetlen könyv. Leila Findley, a 33 éves írónő ultimátumot kap a kiadójától, és mivel nem szeretné elveszíteni az állását, egy évre Rómába kell költöznie, hogy könyvet írjon. A mélyponton lévő nőt nem érdekli a gyönyörű város, gyógyszereken él és végtelenül komor, míg nem találkozik Jonathan Raymond atyával. Ő segít neki könnyebben boldogulni az idegen városban, irányt mutat és ő az, aki hamarosan mosolyt csal az arcára. A különös barátság egyre jobban elmélyül, és Leila összeszedi magát. Felfedezi a várost és dűlőre jut önmagával, nem fél többé és mer újra élni, mer boldog lenni! Az olvasó egy lenyűgöző utazáson vehet részt, miközben néha a nevetéstől, néha pedig a sírástól törölgeti majd a könnyeit. Imádni fogod a regényt és napokig nem térsz majd magadhoz a lezárástól.

 

 

Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság

 

Amolyan álmodozó regény. Hihetetlen történet, ráadásul durr, bele a közepébe az első oldalakon. Semmiképpen ne tedd le a könyvet, amikor rádöbbensz, hogy egy édeshármasról van szó. Bizony, nem mindennapi regény! A három szereplő egyszerűen hátrahagyja az addigi életét, ami már nem teszi őket boldoggá. Együtt vágnak bele a nagy kalandba, a korlátlan szabadság lebeg csak előttük. A romantikus történet közben lélegzetelállító tájakra kalauzol minket az írónő. Van szenvedély és kaland, romantika meg dráma, szóval nem fogsz unatkozni a könyv mellett! Élvezet olvasni a szépen megírt sorokat és könnyen elsodor a történet. Engedd, hogy elvarázsoljon és kikapcsoljon!
 

 

Clara Bensen: Poggyász nélkül

 

Nincs szállásfoglalás, nincs útiterv, nincs váltásruha, csak egy kis kézitáska a legszükségesebbeknek. Te elindulnál 8 perc csomagolás után egy világ körüli útra? Clara kilépett a komfortzónájából, ráadásul az útitársára egy online társkeresőn talált rá, és még alig ismerte, amikor együtt belevágtak a nagy kalandba. 3 hét alatt 8 országot jártak be és közben rájöttek, hogy az ember saját magának épít fel határokat és ezeket át lehet lépni.

Ne egy szerelmi történetre számíts, az írónő története sokszor szól egy belső utazásról és filozófiai, lelki kérdéseket is boncolgat, ám szerethetőek a karakterek és érdekes a történet.

 

Cecelia Ahern: Lantmadár

 

Nem egy igazi utazós könyv, ám egy mesevilágba repít! A főhős, Laura a nagyvilágtól elzárva él a hegyek között, az erdőben. Az ausztrál lantmadárhoz hasonlóan kivételes tehetséggel tudja utánozni a hangokat és ez felkelti egy dokumentumfilmes forgatócsoport érdeklődését. Solomon a stáb tagja, a városi fiú és az erdei tündérlány között különleges kapcsolat, bizalom, szerelem alakul ki. A lány igent mond a készülő filmre és Dublinba költözik a háromfős forgatócsoporttal. Teljesen felborul az élete a nagyvárosba költözéssel, ráadásul mindennapjai részévé válik a közösségi média, amikor egy tehetségkutató műsor sztárja lesz.
Cecelia Ahern regényei mindig varázslatosak és elgondolkodtatóak. A szívmelengető szerelmi történetbe könnyű belemerülni. Csend vagy zaj? Mire vágyunk tulajdonképpen? Otthagynánk mindent, ami addig boldoggá tett minket, egy új érzés, egy ismeretlen, az emberek társasága, az új lehetőségek miatt? Minden változik és „csak” követnünk kell a szívünket? A szerelem mindennél erősebb? Te hogyan döntenél Laura helyében? Ezer kérdésen merenghetsz a különös világba utazás közben.