Élménybeszámolók

Gyerekparadicsom fél órára a fővárostól? - Utazó nagykövet a Nádas Tó park Hotelben

A természetes vizeket előnyben részesítem, a strandokkal szemben, amióta ekcémás tünetekkel küzdünk a kisfiamnál, de pár órás fürdésért nem szívesen indulok neki az M7-esnek.. A Lupa beach egy alternatíva lehet, de azért jó, ha van más lehetőség is a tarsolyban, főleg ami jobban kiszolgálja a gyerekek igényeit, kevésbé zsúfolt és túlhájpolt. Azt hiszem egy új kedvencre, egy igazi kis gyöngyszemre akadtam Vasadon.

Milyen az ideális strand?

Nem éltem mindig a fővárosban, egy alföldi kis városban születtem, ahol volt egy egyszerű strand, de mi szerettük - és a mai napig szeretem - mert soha nem volt tömeg (olyan, meg végkép nem, mint egy budapesti strandon, vagy hétvégén a Velencei-tó partján), és jófajta meleg termál víz csordogált a csövekből.

Azóta folyamatosan kutatom, hogy lehet egy olyan strandot találni, ami nincs túl messze, van meleg víz, nagy zöld terület, a fürdésen kívül mást is lehet csinálni, és nem folyik a harc a törülköző helyekért. Eddig Leányfalun fordultunk meg többször is, de nyáron hétvégén az is túlzsúfolt, és már a parkolóhely vadászatnál elmegy a kedvem az egésztől.

Kis tó - nagy kaland

Most hétvégén Vasadra sodort a munkám, és a Nádas Pihenőpark a termál víz kivételével hozza is elvárásaimat! De a víz miatt se lehet nagyon panaszkodni, mert itt egy viszonylag kisebb méretű, mesterséges fürdőtóban lehet pancsolni, ami elég hamar fel tud melegedni.

img_7451.jpg

A mesterséges kialakítás során gondoltak a gyerekekre is, és egy külön elkerített rész van nekik a tóban fenntartva, ahol a víz kb. 50 cm mély, fölötte pedig napellenző ponyva van kifeszítve. Talán az egyetlen negatívum, hogy köves-kavicsos az alja, ami a gyerekeket zavarhatja. De részemről ez még mindig tetszetősebb megoldás, mint a bokáig iszapba süllyedés.

img_7443.jpg

Vízi csúszda nem csak a pancsoló kisgyerekeket várja, de a nagyobbak is tudják élvezni, ahogy  a domboldalon lecsúszva a 2 hullám csúszdán berepülnek a tóba, Még egy vizes pozitívumot ki kell emeljek: a tó parton a zuhanyból nem csak hideg víz folyik, hanem meleg is, így a liluló szájú, de a vizet még így sem önálló akaratból elhagyó gyereket be lehet alá tenni és percek alatt regenerálódik :-)

img_7440.jpg

Ha egész nap nem akarunk a vízben lenni, akkor sem kell aggódni, mert rengeteg szárazföldi program is vár a gyerekekre. Alapból van karbantartott homokozó, ponyvával a nap ellen és rengeteg játékkal, így azt nem kell cipelni. A kisebbek a fa játszótéren és az ugrálóvárban - ami díjtalan!!! - tudnak lefáradni, a nagyobbakra meg kalandpark és egy mini kapus focipálya vár.

img_7436_1.jpg

A területhez tartozik egy másik tó is, amelyben lehet vízibiciklizni, csónakázni, és még gyerek jetski is van! Ez utóbbival voltak fenntartásaim, hogy a 6 évesemnek rá kell-e ülni egy ilyenre, mert hát mégis csak motoros vízi járgány, de nagyon kellemes volt a csalódás, mert a max. sebessége szerintem 3 km/óra lehetett, tehát vagánykodás abszolút kizárva.

img_7393.jpg

Ami akár felnőtt szempontból érdekes lehet, hogy sok kis fedett kerti kiülő van, ahol lehet falatozni, beszélgetni, kártyázni. Ezekről a ráérős gyerekkori nyaraim jutottak az eszembe, amikor még mindenki ráért együtt lenni, strandolni, előkerültek a hűtőládából a finomságok....

img_7396.jpg

De ha már a kajánál tartunk, a tóparton klasszikus büfé kínálattal találkozunk, jó értelembe véve vidéki árakon.Ha a hamburger, hot-dog és jégkása nem elég étvágygerjesztő, akkor a Nádas Tó Park Hotel éttermében tudunk falatozni. Itt az étlap azért túlmutat a klasszikusokon, vannak izgalmasabb ételek is, mint a cordon bleu :-) Mi a szamócakrém levest  sajttal és feketeerdő sonkával göngyölt sertésszűzzel  és egy 2 tenyérnyi nagyságú bécsi szelettel kísértük le. 

Az árakat tekintve, még egy rendes ebéddel együtt sem lövünk túl egy fővárosi strandon, vagy egy fizetős balatoni fürdőhelyen. Az biztos, hogy mi most voltunk itt először, de tuti, hogy nem utoljára!

A cikk a 2018-as utazó nagykövet kampány keretében készült.