Kreatív

Jégvarázs: fagyott jéggömbök

Mivel csalogassuk ki a gyerekeinket a téli nem-szeretem időben a friss levegőre legalább rövid időre? Adjunk a kezükbe szappanbuborékfújót! Télen? De hát azonnal megfagynak a buborékok… Igen, pontosan! És nincs is ettől jobb móka, a gyerekek pedig észre sem veszik az idő múlását a négy falon kívül, teljesen elbűvöli őket a természetes jégvarázs.

Jégvarázs: fagyott jéggömbök

Oké, kell hozzá egy kis szerencse is - nevezetesen mínusz 7 Celsius fok alatti külső hőmérséklet -, de ha az megvan, onnantól nincs megállás.

A dermesztő hidegen kívül ehhez a jeges csodához nem szükségeltetik más, mint jó meleg öltözet, sapka, sál, kesztyű, jó szappanbuborék és sok-sok türelem. Gyerekek mellett az embernek úgyis csak az van…

Ha felkészültünk az elkerülhetetlenre és minden tárgyi (kellő mennyiségű folyadék és szívószál), valamint élő emberi (múmiává csomagolt gyereksereg) feltétel adott a mókához, akkor akár hozzá is kezdhetünk a játékhoz és megnézhetjük, hogy az apró, vízből született gömbök hogyan alakulnak csodálatos, szebbnél szebb formákká a didergető időjárásnak köszönhetően.

 

Hogyan készül a tökéletes szappanbuborék?

Hozzávalók

5 dl langyos víz

2,5 dl mosogatószer

3 evőkanál glicerin (erősebb fagy esetén 5-6 evőkanál glicerint is tehetünk bele, ennek köszönhetően masszívabb lesz a gömbünk, nehezebben is fagy meg)

1 teáskanál cukor

Elkészítés

Lassan adagolva adjuk a langyos vízhez a mosogatószert (a legegyszerűbb, “őskori” változat).

Tegyük bele a glicerint és a cukrot is.

Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, ne habosítsuk.

Pihentessük a keverékünket 24 órán át.

Közvetlenül a használat előtt óvatosan rázzuk össze.

 

Ahogy a hópelyhek, úgy minden jéggömb is teljesen egyedi, nem találunk közöttük két egyformát. Mivel nagyon törékeny dologról beszélünk, ezért gyakran megesik, hogy megolvad vagy eltörik a jéggömb, de pánikra semmi ok, mert ebben az állapotában is bámulatos látványban lehet részünk. Próbáljuk ki!

 
Szeretnél hetente értesülni legfrissebb cikkeinkről?

Csatlakozz hozzánk és rögtön megajándékozunk három szuper kifestővel, hogy gyermekeid utazás közben se unatkozzanak!

Hűségprogramunk