Kreatív

Varázslatos karácsonyi dekor - a lehető legegyszerűbben

Az utazások, kirándulások alkalmával gyűjtött kavicsok becsempészhetik a barangolásaink emlékekeit a téli ünnepkörbe, és a kezeink alatt igazi ünnepi ajándékokká válhatnak.  A kavicsfestés kikapcsol, gyerekekkel is jó kis program, nem igényel túl sok alapanyagot és a kezdők is elkezdhetik. A téli ünnepek alkalmával pedig szuper lehetőség arra, hogy személyessé tegyük az ajándékozást. Ilyenkor egymást érik az ünnepek és sok fejtörést okoz, hogy mivel lepjük meg szeretteinket, barátainkat, ismerőseinket.

A festett kavics jó ötlet az iskolai, óvodai adventi vásárokra, adventi vagy apró karácsonyi meglepetésnek. A dekoráción kívül más funkciót is adhatunk a festett kavicsoknak, készülhetnek mesekavicsok, melyekkel téli meséket alkothatunk, lehet hűtőmágnes, levélnehezék, társasjátékhoz bábu, kerti jelölő, dominó, medál, vagy a nagyobb kövekből könyvtámasz is.

Egy kis kézügyességgel és alkotókedvvel különleges téli témájú kavicsokat festhetünk: Mikulás figurát, angyalokat, hóembert, hópelyheket, fenyőfát, karácsonyfát, mézeskalács figurát, hógömböt, havas tájat. A mintákat megrajzolhatjuk szabadon, fantáziánk szerint, de a bizonytalanabbak akár kész sablonokat is használhatnak, melyeket indigóval vihetnek fel a kavics felületére.

Most egy nagyon egyszerű mintát mutatunk: a mézeskalács házikók vidámak és bár illatozni nem illatoznak, de biztosan mosolyt csalnak az ajándékozott arcára.

 

Amire szükséged lesz: 

  • akril festékek (arany, bronz, zöld)
  • Posca Uni filctoll (fehér)
  • ecset

 

Első lépésben fesd be a kavicsokat akril festékkel a kívánt színben. 

01a_racz_a_10_10.JPG

Ha megszáradt az egyik oldal, jöhet a kavics másik oldala.

01b_racza_10_10.JPG

A teljes száradást követően lehet díszíteni a mézeskalácsot: pöttyökkel, hullámokkal, ablakkal, ajtóval, cifrázhatod kedved szerint.

01c_racza_10_10.JPG

02_racza_10_10.JPG

Kellemes ünnepi készülődést!